Seisukoht

Seisukoht | Rumaluse umbtee (10)

LISA KOMMENTAAR

Sass23. september 2017, 17:39
Rumalate, küündimatute juhtide konveieri saaks veel peatada, kui selleks oleks soovi! Alustada tuleks, loomulikult, mädanevast " kalapeast"- ministritest, riigiltkogujatest j.n.e..
mitteakadeemik20. september 2017, 14:01
Ärge tehke ,nagu päästesüsteemis, ehk siis gümnaasiumist sisekaiteakadeemiasse, sealt kohe juhtivale kohale otsustama, tegelikku päästet nägemata. Nagu on olnud ja mis järjest kaugemale sohu viib.. Õigem oleks alguses kutsekool, siis veidi praktikat, et saaks aru, mida tegelik töö tähendab. Alles siis, kui saab aru, et töö on tema jaoks, saab heade soovituskirjadega minna akadeemiasse ja siduda end süsteemiga. Liiga palju durzelli tühikargajaid, et ennast teiste silmis õigustada.
Kutsekas20. september 2017, 07:51
peaks iga kell olema aste kõrgkooli minejale. Nii mõnegi ameti õppur saaks praktiliselt teada, kas talle see eriala üldse meeldib või sobib. Gümnaasiumist otse ülikooli minejast saabki sageli rumalavõitu juht, kes ise alluvate tööst midagi ei jaga, kahjuks.
Mjah20. september 2017, 07:51
Mul lapsevanemana on meie ex presidendikandidaadist päris kahju kohe, kutsekad olevat hirmsasti investeerinud remonti ja sisustusse ja nüüd ei tahetagi neid hüvesid kasutada. Nüüd heaga ei saanud, siis tuligi appi võtta selekteerimine hinnete alusel.
Ken-Marti Vaheril olid võimupiruka juurde jõudes kohe mõõdikud varuks. Ei tea, mis temast nüüd saanud on? Seekord lendas oma mõõdikutega uksetaha. Sama võib ka Repsi tabada, kui lapsevanemad välja vihastab.
rse19. september 2017, 22:31
Evelin, mine parem kööki....
mingi soigumine19. september 2017, 20:31
Kas Kivimaa üldse ise ka aru saab, mida oma üllitisega öelda tahab?
Umbes rumalus19. september 2017, 19:32
Selle kirjutise stiil peaks ka Õhtulehe punastama panema, sisust rääkimata.
Neh19. september 2017, 19:11
Samas paljas keskharidus ilma ülikoolita ei anna ka tänapäeval enam erilist eelist. Selles on autoril muidugi 1000 korda õigus, et meie kutseharidusel on lollide kooli silt seljas. Saksamaal on kutsekas esimene samm peainseneri või muu tähtsa asjapulga kohale. Algul õpid ise polte mutreid keerama ja siis lähed kutsekast ülikooli edasi õppima ning kuni mersu peainsenerini välja. Meil peaks sama olema
trifiid20. september 2017, 00:27
Saksamaal on raha inseneride koolitamiseks. Eestis suutlikkus piirdub poliitbroileriga , kelle koolitamiseks on vanasti vaja auditooriumi, raamatukogu ja mingit tüüpi kes asja enamvähem jagab. Neid tunti ka humanitaarbakade nime all. Tänapäeval piisab ilmselt arvutist.
See ongi vahe - kutsekas on Eestis umbtee, see viib Soome hea palga peale ja seal tuleb ka tööd teha. Aga gümnaasiumiharidusega võib jopata ja saada selliseks nagu sinisokk oli. Vähemalt kaks aastat maksumaksja kulul.
@trifiid21. september 2017, 13:14
Aga vaid gümnaasiumiharidusega enamustel ei joppa.Ei ole ametit ja abitöödel labidas pihku.Kui sellegagi toime tuleb?