Eesti uudised

Kevadel noore naise jääaugust välja toonud Tõrva mehed pälvisid elupäästja medalid

LÄBI JÄÄ VAJUNUD NEIU: kui nägin, et mulle tormavad appi neli tugevat meest, siis sain aru, et olen pääsenud! (41)

LISA KOMMENTAAR

nipitiri21. september 2017, 14:14
Uskumatu sapipritsimine... lihtsalt sõnu pole. Kuidas ikka annab elupäästmise ümber ilkuda. Hea on kritiseetrida ja omaenese tarkust jagada kui ise sellisesse olukorda pole sattunud, veel vähem oleks sellistelt oodata, et nad abikäe kellelegi ulataksid. Piinlik hakkab!
???21. september 2017, 09:18
Braavo! 30-ne aastane NEIU! Varem peeti sellistiga juba varajaseks keskaks.
Või vahest ehk tõesti, vahest koguni tütarlaps? Sest idee minna täiskasvanud inimesena lagunevale jääle, mis enam väikest koeragi ei kanna tundub elukogenud inimese jaoks ebaloogiline ning üsnagi lapsemeelne.
ehh20. september 2017, 22:42
Kuidas nii palju õrnahingelisi sotse võib korraga ühes kohas olla.
!!!20. september 2017, 16:53
Näib, et ka mõned neist meestest tegutsesid pigem emotsionaalsete autopilootide (nagu siin keegi juba mainis) juhtimisel. Näiteks kirjutatakse pikalt-laialt, kuidas riietest kibekiiresti improviseeritud nööri kokku seoti. Ja et majast tuli köiejuppe juurde tuua. Mis oli sulaselge ajakadu. Kui inimene on jäises vees, siis loeb iga sekund. Samas pole aga mitte sõnagi kirjas, et autojuht oleks sinna särkide ja pükste "nööri" sidunud ka auto puksiirköie, mis peab ju igas autos olema. See andnuks paugupealt 5 meetrit pikendust juurde. Või jäeti see lihtsalt mainimata? Sest see ei kõlanuks artikli kontekstis piisavalt dramaatiliselt.
hhh21. september 2017, 09:36
Puksiirköis peab olema igas autos??? Misajast :D
21. september 2017, 10:46
Mõtlesin sama. Võib olla ta remondib autosi ja veab tihti puksiirköiel? :O
Vaarika20. september 2017, 16:40
Mul on ainult ühte asja öelda. Ma ei suuda uskuda et on nii palju selliseid inimesi maailmas kes ainult mürki täis on. Kes ainult kritiseerivad selle asemel et julgustada. Kes ainult halvustavad ja vaatavad alla inimeste peale.. kas teil midagi paremat pole oma eludega teha? Kui ilma nimeta inimesi maha tõmmata internetis? Vaatake hoopis iseenda elude ja otsuste peale ja tehke tööd iseenda kallal, selleasemel et ilma julguseta ainult mürki pritsida inimeste peale keda te ei tunnegi! Olen tänulik et on olemas inimesi kes lähevad appi abivajajatele ja on valmis hoolima isegi kui ei tunne abivajajat. Olen tänulik et on häid inimesi ka maailmas.
20. september 2017, 21:22
Kuidas ei suuda uskuda. Vähe usutav et sa esimest korda kommentaare loed. Alustada tuleb iseenda mõtlemisest, et tõesti mitte kedagi iialgi ei kritiseeri. Siis alles võib hakata ümberringi maailm muutuma selles osas. Usun et sa oled üks nendest kes arvab, et teisi võib kritiseerida kuid sind mitte. "Vaatake hoopis iseenda elude ja otsuste peale ja tehke tööd iseenda kallal"
Säga20. september 2017, 15:40
Tundub, et enamus inimesi siin vaataks lihtsalt pealt, kuidas nende koer alajahtub ja ära upub. Tore, et ise selliseid kalke inimesi ei tunne!
Mm20. september 2017, 13:52
Suht hirmutav on lugeda, et enamus inimestest ei làheks oma koerale appi, lootuses, et ta ise vàlja ujub. Kindlasti ujub, aga tavaliselt alles kevadel.
?20. september 2017, 13:45
Miks ei antud koeraomanikule medalt,ta ju päästis koera.
Mäks20. september 2017, 13:20
Päris hea vedamine, et selline ullike endale mehe leidis. Mees vast oskab seda totukest järgmistest lollustest hoida. Aga mis mees selline üldse in, kes lolli naist tahab. Noh...
ullike naine20. september 2017, 15:57
huvitav, kes see nii kalki meest tahab?
20. september 2017, 16:29
kui väike koer läbi jää vajub, no mismoodi saab inimene loota, et jää teda kannab.
nii20. september 2017, 12:58
umb 15 aastat tagasi Pärnu jõe ääres ka kevadel üks 17a. tüdruk jalutas koeraga, koer jooksis jääle, vajus juba läbi jää ja tüdruk läks koera aitama, no muidugi vajus ka tüdruk läbi jää, vool viis ta jää all kohe kaasa, koerake ujus ise kaldale. Mõttetu surm.
!20. september 2017, 10:38
Moderaator sellist mõtlematut riskimist kritiseerida ei luba. Egaka sarnaseid, traagilisi näiteid tuua. Tohib laulda ainult halleluujat etteatud teemal.
Moderaator korjas ära.20. september 2017, 10:36
Kui nõrk jää isegi väikest koerakestki ei kanna, siis täiskasvanud inimest ammugi mitte. Lihtsalt järgijooksmine siin mitte kedagi ei aita ja on seega suitsiidimaiguline. Midagi peaks kahe kõrva vahel kah olema. Siin oleks ikka vaja peaga mõelda kuidas hädalist arukalt saaks aidata. Mitte iseend lihtsalt solidaarsusest suurde ohtu seada. Aga kui need mehed appi poleks jooksnud, mis siis? Siis olnuks lõpp ilmselt traagiline. Mõttetu lõpp, ise seejuures mitte kedagi aitamata.
Meenub lugu nõukogudeajast. Kus väikelaps kõõlus 5 korruse lahtiseakna peal ja välja kukkus. Ning seni hooletu olnud ema talle lihtsalt järgi tormas ja kah aknast välja hüppas. Just nagu saanuks ta kedagi veel kuidagi kinni püüda ning päästa. Tookord oli lõppootamatu. Ema kukkus küll asfaldile, kuid laps maandus mingisse liivahunnikusse mis millegi pärast oli seina äärde veetud. Ja pääses vaid ehmatusega. Tookord räägiti loost palju, jäimullegi meelde.
Siku21. september 2017, 16:20
Sa 9 min.tagasi juba ütlesid seda. Järg on vist käest läinud, kus juba sai õelutsetud ja kus veel mitte.
Lõpp hea, kõik hea!20. september 2017, 10:27
Kui jää isegi väikest koerakestki ei kanna, siis täiskasvanud inimest ammugi mitte. Lihtsalt järgijooksmine siin mitte kedagi ei aita ja on seega suitsiidimaiguline. Midagi peaks kahe kõrva vahel kah olema. Siin oleks ikka vaja peaga mõelda kuidas hädalist arukalt saaks aidata. Mitte end lihtsalt solidaarsusest surmaohtu seada. Aga kui need mehed appi poleks jooksnud, mis siis? Siis olnuks lõpp ilmselt traagiline. Mõttetu hukkumine, ise seejuures mitte kedagi aitamata.
Meenub lugu nõukogudeajast. Kus väikelaps kõõlus 5 korruse lahtiseakna peal ja välja kukkus. Ning seni hooletu olnud ema talle lihtsalt järgi tormas ja kah aknast välja hüppas. Just nagu saanuks ta kedagi veel kuidagi kinni püüda ning päästa. Tookord oli lõpplahendus ootamatu. Hooletu ema prantsatas küll otse asfaldile lapikuks. Laps maandus aga õnnelikult liivahunnikusse, mis oli millegi pärast sinna seina äärde maha puitatud. Loost räägiti tookord palju, nii juhtusin minagi seda kuulma.
Sel20. september 2017, 13:34
hetkel ei mõtle, tegutsed autopiloodil - lootes päästa
to sel20. september 2017, 16:46
Jah, sel hetkel pole enam homo capiens (mõtlev inimene) vaid emotsionaalne autopiloot. Kuigi, mis mõte oleks olnud üheskoos, vaid solidaarsusest ärauppuda? Ja nii oleks vist läinudki, kui neid vapraid mehi ligi poleks olnud.
Kas20. september 2017, 10:24
Toesti leidsin nii totakat inimest? Minna jääle , mis koeragi ei kanna?Koer oskab ju ujuda!
to Kas20. september 2017, 17:03
Antud juhul ei ole mõtet mõistusele ning loogikale apelleerida. See artikkel on mõeldud emotsionaalsetele tatitorudele pisarate valamiseks hea põhjuse loomiseks.
Ilusnimi20. september 2017, 10:17
pläti20. september 2017, 09:48
Koerad üldiselt osakvad ujuda ja küllap oleks see koer ise kaldale ujunud. Rumal käik tüdruku poolt tegelikult eluga sedasi riskida.
lammas20. september 2017, 16:00
huvitav, kuidas see koer kaldale ujub, kui jääaugus on ja käpakesed ei suuda jäässe haakuda? ma oleks iga kell oma koerale appi läinud, sest ta on mu pere liige!
naisele20. september 2017, 09:28
Pritsi mürki mujal. Ise oled sa muidugi tore ja tark enda meelest, aga vähe arenenud.
20. september 2017, 11:06
sinu areng ei kannata isegi kriitikat. Ära kirjuta rohkem, sa peaksid olema Jämejalal arvel või oled juba? Nii madalalaubalist annab otsida.
naine20. september 2017, 09:13
No on ikka idi...ot see Kirsika. Kui ühe noormehe jutust selgub, et jää oli väga nõrk ja pragises, miks see naine siis ronis sinna jääle. Saan aru, et üritas koera päästa, aga pani sealjuures reaalselt ohtu enda ja ka päästjate elud. Ja nüüd veel esikaanel nagu oleks tema see kangelane. Kas koera elu on tähtsam kui inimeste elud. Ära siis roni oma kasvatamatu koeraga sellistesse kohta, kus on ohtlik. Aga päästjatele suur lugupidamine ja tänud vapruse eest.
kummaline20. september 2017, 08:50
Kas nüüd kaanestaar? Kui see lugu juba kirja pandi, siis minu meelest peaks olema esipildil nende näod kes heateo tegid.
...20. september 2017, 09:53
Tema tegi ka heateo ja päästis koera elu. Kõik inimesed ei ole sellised õelukotid, et enda nina alt kaugemale ei näe!
...20. september 2017, 11:24
Ma ei ole Kirsika ja ei arva, et peaks kuidagi heategusid võrdlema. Fakt on aga see, et kui inimesel on empaatiat ka loomade suhtes, siis on tegemist hea inimesega. Kõik siinsed vingujad, aga ei hakka kunagi kedagi abistama, sest ainuke, mida nad oskavad ongi sappi pritsida!
Takkajärgi targana kuivas ja soojas toas on muidugi hea parastada, et küll on loll naine ja läks koerale järgi, aga kui sa oled kohapeal šokiseisundis, siis ei pruugi otsused olla samad ja kõige adekvaatsemad. Ilmselgelt oleks ta pidanud kedagi appi kutsuma ja koerale appi minema nii, et ta ise enda elu ohtu ei seaks, aga samas, kui need appikutsutud olekski olnud siinsed kommentaatorid, siis tõenäoliselt poleks neist ka mingit abi tulnud, ainult parastamist. Õnneks oli kohapeal 4 tublit meest, mitte sapipritsijat.
20. september 2017, 13:14
Appi ikka minnakse nagu ka mindi. Kindlasti pole keegi parastanud, kuidas saakski. Juttu on siin rumalusest koerale külma/sügavasse vette järgi ujuda. Iseend ja (võib olla ka teisigi) sellega ohustada. Koer ju oskab ujuda.
Jääkülmas20. september 2017, 13:37
vees ei pruugi ka koer pääseda. Kui jää rabe, ei saa loomgi jää peale ennast vinnata ja vool võib ka looma ära viia. Lihtsalt tormas päästma, no ei ole sel hetkel aega maha istuda ja mõtelda oma tegude mõistlikkuse peale. Tubli, et appi mindi
no anna mõistust inimestele20. september 2017, 15:20
Tüdruk ehk oskas ka ujuda, miks tema siis ise välja ei ujunud vaid päästmist vajas?
Neile, kellel see küsimus liiga raske tundub, anna vihje, et jääaugust ei UJUTA välja! Ei inimene ega koer.
Eelmisele20. september 2017, 23:39
Just. Õigem ongi öelda, et jooksis läbi jää vajunud koerale jääle järgi. Ei mõelnud mis edasi saab. On ikka mõistuseta inimesed siin kúll koos aru ei saa naise heateost. Selles vanuses võiks ikka mõistlikum olla, kuna polnud inimene seal vees. Päästjad ju ei jooksnud sama radapidi järgi vaid leidsid kiirelt teise lahenduse. Just see näitabki mõistuse olemasolu.
Meile küll omal ajal20. september 2017, 08:33
medaleid ei antud. Oli juhus kui tõin ühe ca 10. a. poisi veest välja. Ei mingit medalit. Kutsuti ainult vetelpäästesse tööle.
lapski20. september 2017, 08:32
ja et sa tatikas enam vee ligidale ei läheks,tee endale kõik asjad ennem selgeks ja ujumine ennekõike
20. september 2017, 14:38
jääaugus ujumisoskusest ei piisa, on vaja teadmisi, kuidas ennast aidata ja isiklikke päästevahendeid kaasas. 30 aastane naine võiks arukamalt käituda küll.
No küll röökis kogu küla ajas ülese20. september 2017, 07:13
Väga tubli, et röökis!20. september 2017, 14:37
Mina olen näiteks selline häbelik l0ll, et ei röögiks ja ennem vajuks pôhja.