Peeter Oja kohtumaja eesFoto: Martin Ahven
Tele
20. september 2017, 15:00

ASI SELGE: Peeter Oja jätkab pummeldamisskandaalist hoolimata teletööd (64)

Peeter Oja mõisteti kuu alguses joobes peaga roolikeeramise eest tingimisi vangi. Siis tõstsime õhku küsimuse, kas antud asjade valguses mees ikka „Suures komöödiaõhtus“ kaasa tegema hakkab. Kui kuu alguses Kanal 2 otsust Oja üle ei langetanud, siis nüüdseks on asjad läbi räägitud ning saatest teda siiski välja ei visata.

Kanal 2 programmi kordinaatori Pille-Mai Helemäe sõnul otsustas kanal mehe siiski saatesse jätta ning nädalavahetusel said purki ka saate esimesed episoodid.

„Jah, vastab tõele, Peeter Oja osaleb sel sügisel „Suures komöödiaõhtus". Sel nädalavahetusel toimusid juba ka kaks esimest „Suure komöödiaõhtu“ salvestust, neist esimene jõuab Kanal 2 ekraanile järgmisel neljapäeval. Avasalvestus vaid kinnitas, et Peeter Oja on suurepärane koomik ja näitleja, kes suudab kõik sketšid ja tegelased naljakaks mängida ja kelle osalusest võidavad nii televaatajad kui ka kogu „Suure komöödiaõhtu“ trupp,“ rääkis ta.

Ööl vastu 1. septembrit tegi Peeter Oja 1,5promillise joobega autoroolis mitu avariid ning politsei võttis mehe kinni koduhoovis.

Harju maakohus tunnistas Peeter Oja süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ja mõistis talle karistuseks kuus kuud vangistust, millest ärakandmisele kuulub kolm kuud ja 28 päeva.

Karistust vähendati, sest asi lahenes lühimenetluses. Karistust ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane ühe-aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Peeter Oja vabastati kinnipidamiselt kohtusaalis.

Lisakaristusena võeti Peeter Ojalt kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus. Menetluskuludena tuleb tal hüvitada 520,50 eurot.

„Ma lihtsalt tahan vabandada kõigi ees ja ütlen, et mul on piinlik selle pärast, mis juhtus. Ma kahetsen ja rohkem mul ei ole midagi lisada,“ lausus Oja ajakirjanikele pärast kohtuistungit.