Jaromir Jagr Florida Panthersi särgis. Foto: Gene J. Puskar
Jäähoki
20. september 2017, 14:59

Legendaarne Jaromir Jagr testimistest: pärast 25 aastat jääl teavad kõik, mis mängija ma olen

Ilmselt unistab ikka hokisõber sellest, et ka algaval hooajal näeks legendaarset Jaromir Jagrit ookeanitaguses profiliigas NHL. Paraku tiksub aeg armutult edasi ning kaks nädalat enne hooaja algust, pole vanameistrit keegi veel üles korjanud. 

Kuninglikus hokiliigas Wayne Gretzky järel väravalööjate edetabelis teist kohta hoidev Jagr on endiselt vabaagent pärast seda, kui Florida Panthers kevadel mehe teenetest loobus. 

Kuigi mehe kiirus pole enam ammu enam sama, mis kümme või veelgi enam kakskümmend aastat tagasi, on tšehhi mängutarkus ja hoki IQ olnud see, mis endiselt kosilasi ukse taha meelitab. Tänavu aga enam mitte. 

Veel kaks aastat tagasi sai vanameister Panthersi ridades NHLi hooajal kirja 27 väravat ja 66 punkti, kuid möödunud hooajal langesid mõlemad numbrid vastavalt 16 ja 46 peale. Küll aga viitab kogu arenenud statistika (advanced statistics - K.J) sellele, et mees oli litriga sama osav kui 1990ndate alguses, kust pärinevad ka tema mõlemad Stanley karikavõidud. 

Viimati vestles legendaarse hokimängijaga Venemaa spordireporter Igor Eronko, kes tšehhilt nii mõnegi mahlase ütluse välja meelitas. "Ma ei kaalu testimisele minekut," sõnas mees. "Naljakas, et see isegi teemaks tuleb. Pärast 25 aastat jääl peaksid kõik teadma, mis mängija ma olen."

Kui ookeani tagant sobivat pakkumist ei tule, on Jagr avatud ka muudele võimalustele. "Kui NHList midagi lauale ei jää, on võimalik ka KHLi siirdumine," lausus vanameister. "Kui juba NHList asja ei saa, tahan kindlasti olümpiale minna ja selleks pean ma mängima parimas liigas, milleks KHL kahtlemata on."

Jagr, kes algselt loobus koondise esindamisest pärast 2014. aasta Sotši olümpiat tuli esmakordselt pensionilt välja juba aasta hiljem, kui abistas tšehhe MMil. Möödunud aasta EMist jäi mees aga kõrvale.