Eesti uudised

Kõik suuremad ülikoolid kasutavad uut plagiaadituvastusprogrammi

Loomevargad, värisege! Ülikoolid püüavad valemängijaid uue tööriistaga (10)

LISA KOMMENTAAR

et siis22. september 2017, 14:59
Et mida siis kontrollitakse? Kontrollitakse kas on ikka korralikult kõik viited vormistatud. Kuna nüüd on viitamine saanud tähtsamaks kui töö sisuline külg, siis see on lihtsalt kurb. Minu ülikooli lõputöö võib kindlalt plagiaadi märgi külge saada. See sisaldab hulgaliselt matemaatilisi valemeid ja ilma igasuguse autorile viitamata.
njah22. september 2017, 10:45
aga kui palju maksab lõputöö kirjutamise tarkvara ? et valid teema ja see kollab kõik teiste tööd läbi, kombineerib asja kokku ja märgistab kohad, kus peaks fakte muutma, umbes nii nagu tõlkija programm, mis vastavalt tõlkija käekirjale pakub ise tekstis olevate väljendite ja lauset tõlkimist vastavalt eelnevale. ja tegelikult ma pean litsentsitasu maksmist selle eest et kontrollida originaalsust totakaks, mis püha lehm see lõputöö on, väga paljud neist on proffide tehtud ja ajalukku ka ei minda. minu koolis 90ndatel olid mõnbed kõrged ametnikud kellele palgaskaalal tõusmiseks paberit vaja oli, need siis õiendasid eksameid pudeli ja teenetega ning lõputöö oli ka ette valmis.
tegelikult kah21. september 2017, 17:28
Teoreetiline osa ju tihti samadest allikatest võetud, mis te tähenda ju plagiaati
huvitav21. september 2017, 17:27
Aga kuidas on teisest keelest tõlgitud tekstidega?
mõnikord21. september 2017, 16:24
võiks ette võtta ka mõne professori kirjatüki ja vaadata kuskohast ( võõrkeelsest paberil ilmunud tekstist ja vigadega) maha kirjutatakse
tehisintellekt võiks juba saabuda21. september 2017, 13:17
siis ei peaks nuputama kus ja kuidas, vaid saaks lasta süsteemil minutiga töö kirjutda valmis ja selle ka kohe esitamisele viia.
huviatav!21. september 2017, 13:08
Kas tõesti on me üliõpilased nii andekad , et nende tekst, mõtted on enamuses originaal, esmakordselt kirja pandud ?! Eeldan ,et jättes sidesõnad jms. välja , siis 99,9 % tekstist peaks olema enne kellegi teise poolt kirja pandud . Ma ei mõista eriti nende tööde olulisust ülikoolis.
caff21. september 2017, 17:38
noh, eksperimentaalseid reaalteadusi peaks siiski olema praktiliselt võimatu plagieerida. Nende kiireks äratundmiseks, kes seda sinisilmselt siiski üritavad, ongi sellised programmid. Mis humanitaariasse puutub siis.... no ei tea, ei tea... võimalik, et 99.9 % luuletustest ja laulutekstidest ja nende arvustustest ongi varem juba kirja pandud, võimalik, võimalik.
teadmiseks Assole pealkirjade treimisel21. september 2017, 09:30
Spikerdamine ja plagieerimine on kaks täiesti eri asja - üks on petmine enda varasema (eelmise õhtu) töö arvel, teine teise inimese (kuudepikkuse) töö arvel.
et siis 22. september 2017, 15:04
Spikerdamine on teadlikult kellegi pealt maha kirjutamine. Plagiaadi süüdistuse võid saada valesti viite vormistamise eest.