Foto on illustreerivFoto: Wikimedia Commons
Eesti uudised
21. september 2017, 00:03

Auto pagasiruumist leitud vigastatud mehe müsteerium: kukkus end ise surnuks? (25)

38aastane eestlane, kelle kiirabi leidis vigastatult auto pagasiruumist Stockholmi Nackas läinud laupäeval ja kes samal ööl haiglas suri, võis end ise vigaseks kukkuda, kinnitab prokuratuur, toetudes lahkamisandmetele. Ringkonnaprokurör kinnitas, et surnud mees elas Rootsis, aga pole selle riigi kodanik.

Eestlase surmast kirjutas Õhtuleht teisipäeval, lähtudes tol ajal kättesaadavaist andmeist, et mees peksti  ühel olengul läbi.

„Praegu pole mul mingeid andmeid, et tegu võinuks olla kuriteoga,“ ütleb ringkonnaprokurör ajalehele Dagens Nyheter. „Toetudes lahkamisandmetele, on kõige tõenäolisem see, et mees kukkus ja lõi oma pea ära.“ Ta möönab siiski, et kõiki kuriteokahtlustusi ei saa veel kõrvale heita.

Inimene, kes pagasiruumis lamanud vigastatud mehele kiirabi kutsus, ei näinud kukkumist või millega iganes tegemist võis olla. Vigastatud mees sõidutati tema kodu juurde väidetavalt seetõttu, et õnnetuse osalised ei osanud kiirabi kutsumiseks piisavalt rootsi keelt, kirjutab Dagens Nyheter. Kiirabi kutsus vigastatud mehe leidmise järel politsei, kes vahistas kuus inimest. Nad vabastati mõne tunni pärast, märgib ajaleht ja lisab, et päev hiljem kutsuti ülekuulamisele veel neli inimest. „Uurimine on veel lõpetamata ja me ei saa rääkida, mida avastasid sündmuskohal eksperdid, nagu ka seda, millest kõnelesid tunnistajad,“ märkis ringkonnaprokurör.

Aftonbladetile rääkis 35aastane Amir, et talle oli helistanud naisevend ja palunud abi. Naabrid olla laupäeval pärast reedeõhtust viinajoomist leidnud metsast vigastatud mehe, kellele on vaja abi kutsuda – aga nad ei oska kuigi hästi rootsi keelt. Amir helistas kiirabi välja, pani endale ja perele riided selga ja sõitis sündmuskohale. Nad olla jõudnud sinna poole tunniga, kui kiirabi oli vigastatu juba minema viinud, kirjutab Aftonbladet. Mehed hakanud seepale õues kala suitsutama.

Tunni aja pärast aga tuli politsei, käsutas kõik inimesed õue. Kuus neid oli, ka Amiri kolmeaastane poeg. Mehe kaks vanemat last olid jäänud kas koju või sõprade juurde, aga nendega ühendust võtta ei lubatud.

Õhtul viidi kõik kuuekesi politseijaoskonda, kus nad kuulati üle, võeti DNA-proov ja otsiti kehadelt vägivallamärke. Öösel lasti kõik vabaks. Tõsi, kojusõiduks telliti takso.