Kommentaar

Tiina Tuum | Peenis ja keskmine hinne (22)

LISA KOMMENTAAR

A.27. september 2017, 09:41
Väga mõned väga head mõttes artiklis, aga vahepeal läks kergelt lappama:)
Poistele ja tüdrukutele kehtivad erinevad kriteeriumid koolieas mõjutavad otseselt hilisemat kooselude n.ö. vormistamist ja püsimist. Sest selleks ajaks kui saadakse täiskasvanuks, elavad mehed ja naised Eestis suhteliselt erinevates mõttemallides: ühtedele on õpetatud, et peab pingutama, teised teavad, et saab ka niisama... kui oskad...või et ühiskond peaks põhiliselt hindama nende alfalikke käitumismustereid ja nad peaksid saama enda kõrge töötasu selle eest. Kuna naisi treenib me koolisüsteem pingutama, siis nad saavadki enda asjadega järjest ja järjest enam üksi hakkama ja seega mehed muutuvad neile reaalseks koormaks... sellel on otsene tagajärg, miks meil nii paljud kooselud purunevad, tänapäeva kiires elutempos mul peab olema siiski elukaaslasest tuge igas asjas...vastasel korral pole mõtet koos elada. Ma olen ise proovinud ekspertimendi mõttes läbi mitu nädalat nii, et ma ei võta üldse osa kooselus vajalikest elementaarsetest majapidamistöödest-mul juba ühe nädalaga tekkis täielik joovastus, mis siis kui ma saaksin terve elu nii elada, et keegi teine teeb, lihtsalt sest ta on naine. Ma olen läinud pärast tööd trenni mitmeks tunniks, tulnud kell 9 ja toad on korras, söök on laual. Ma pole pidanud midagi tegema. Kes ei tahaks nii elada? :)
Rääkida sellest, et hinded pole poistele olulised, siis õppimine kui selline on tegelikult aju arendamine, kas poiste aju areneb iseenesest ja kas arenemata ajuga, lihtsalt õpitud stereotüüpidel ja instinktidel baseeruv isik on kuidagi ihaldusväärne variant pere loomiseks? Ei, ma ei arva, et iga kolme pärast peab nädal aega patja nutma aga kool on siiski arenemiseks, õppimiseks ja pingutamiseks mõeldud ja öelda, et poistele on see kuidagi häbiväärne, sest neist kõikidest saavad kunagi ettevõtjad lihtsalt enda soo tõttu, on absurd... Seega, see latt, mis on nii kõrgel ja millega meil konservatiivid naisi peksavad, seatakse tulevastele naistele juba vähemalt algklassides...
Mees25. september 2017, 19:16
Päris hea, mingid harimata ja kirjaoskamatud tädid jauravad siin :D Kohe näha, et mõne jaoks ongi kutsekool lagi, mida saavutada.
Minge lakkige oma geelküüsi ja näppige oma järelmaksuga ostetud aifõuni edasi, muuga te silma paista ju ei suuda :D
õpilane25. september 2017, 19:04
Meie koolis oli kunagi nais- ja meesõpetajaid pooleks, reaalained mees- ja humanitaarained naisõpetajate käes. Oi ma õppisin ja õppisin, austasin neid kõiki ning minu hetketulemuseks on saanud pensionär. Noorus ei tule iial tagasi...aga lapsed, te austage õpetajaid, sest nemad teavad teie nutijunnidest ikkagi rohkem!
Erik24. september 2017, 09:53
Üle-Eelmise sajandi kontekst. Kasvatame oma lapsi tööjõuturule ja paneme neile selle eest hindeid kui võitluslikud ja autoritaarsusele alluvad nad on. Kas olete märganud ka seost hinne- palga suurus - inimese väärtus? See on pärit keskajast.
reede23. september 2017, 18:45
Lp Tiina Tuum Ehk seletaksite meile rumalatele kuidas saab inimene seista tagajalgadel Või on ehk tyeil esi ja tagajalad sellest siis kirjaoskamatus
ei23. september 2017, 16:18
saanud lugupeetud kommenteerijad aru või? See on kujund! Poisse ei saa haridussüsteemis erikohelda. Lugege mitu korda läbi!
Roman23. september 2017, 17:33
Saab küll. Ja peabki, sest praegu on meil kasutusel tüdrukuid erikohtlev haridussüsteem.
azza23. september 2017, 18:26
Paluks näiteid, kuidas tüdrukuid teisiti koheldakse.
:)24. september 2017, 20:53
Poistele pannakse kergemini parem hinne ja lohistatakse läbi, sest ta on ju poiss. Tüdrukutelt eeldatakse rohkem tublidust.
A.27. september 2017, 10:17
Sinu teine toodud näide on väga hea artikkel, kus kolm meest ütlevad selgelt, et sõltumata soost on hea kasvatuse alus heatahtlik nõudlikkus. ..
Roman23. september 2017, 17:55
Ja kui peab veel ka mitu korda läbi lugema... no siis küll ikka suht tagumendist imetud arvamus. Ma nüüd ise ka arvan, et oled feministliku lähenemise sotsialist, kes pooldab igalpool nooneutraalse giljotiiniga lõikamist.
Max22. september 2017, 23:53
Tõesti õieti öeldi kommentaaris. Mis see peenis teemasse puutus?Kõlas läbi ka munadega jne. Haige inimene. Kirjutan kohe tahan.........Milleks selleks teemat üldse arutada?🙂
ja mis22. september 2017, 20:30
see peenis siia puutus, kas lihtsalt sattus keelele, kuna unistab sellest?
vanasõna23. september 2017, 09:13
Mis meelel-see keelel
tuleb muuta22. september 2017, 20:14
hindamiskriteeriume,et tuupurid tüdrukud ei pääseks gümnaasiumisse.
Roman22. september 2017, 19:38
Vau, Tiina. Tõeline tase mitte-midagi ütlemises.
Ülu22. september 2017, 17:37
Kui ainult naissoo päralt ülikoolid ja gümnaasiumid on eesmärk siis tuld. Ammu oli vaja kastiühiskonda.
ja siis24. september 2017, 11:47
pole nendel endast heal arvamusel ülikooliharidusega naistel kellegi muuga abielluda, kui mustade inseneridega, keda selleks siia toodaks, muidu sureks rahvas kiiresti välja.
Kuuuurija22. september 2017, 17:17
Hindelõhe teemat miskipärast sotsiaalministeeriumi õiguslased nii suurelt taguda ei taha, nagu nad teevad palgalõhega.
...22. september 2017, 16:13
Koolid ongi liialt naiselikud. Selliseid koole pole Eestile tarvis! Saage krt aru! Need koolid toodavadki vaid "pehmeid" preilnaid, kes ei hakka teenima leiba õpitud ametil ja hea kui üldse jäävad Eestisse.
:)24. september 2017, 20:56
Aga miks siis mehed õpetajaks ei lähe? Naiselikult väike palk? Soomes küprokit pannes teenib väiksema haridusega rohkem.