Pavel Nedved Juventuse särgis.Foto: GIUSEPPE CACACE
Jalgpall
23. september 2017, 16:26

LEGEND NAASEB! Pavel Nedved tuleb pensionipõlvest välja, et pojaga koos väljakule joosta

Tšehhide elav legend Pavel Nedved, kes 2003. aastal valiti ka maailma parimaks jalgpalluriks, astub pärast kaheksat aastat tippvutist eemal olemist taas staadionimurule. 

45aastane tšehh taandus tippvutist 2009. aastal, kui lõpetas oma 18 aastat kestnud profikarjääri. Teekonda jalgpallimaailma tipp alustas Nedved kodulinnast Prahast, kus esindas nii Dukla kui Sparta meeskondi. 1996. aastal liikus mees edasi Itaaliasse, kus esialgu tõmbas selga Lazio särgi ning 2001. aastal vahetas selle Torino Juventuse oma vastu. 

Nüüd, kaheksa aastat hiljem, naaseb poolkaitsja aga 45 aastaselt jalgpalliellu, liitudes FK Skalna klubiga. Tšehhide legend töötab küll Juventuse klubis asepresidendina, kuid erandkorras lubab Torino klubi tal osa ajast kodumaal veeta. 

FK Skalna näol on tegemist väikese klubiga, kes mängib Tšehhi madalamatel liigatasanditel. Nedved ise liitus selle klubiga omal ajal nelja aastaselt ja liikus sealt edasi kaheksa aastat hiljem.

Skalna hingekirja kuulub ka Nedvedi poeg Pavel juunior, mis ongi peamine põhjus, miks isa taaskord jalgpalliputsad jalga soostus tõmbama. Hea õnne korral õnnestub juba peagi vutigurmaanidel säärast tempu näha, kus isa ja poeg koos platsil viibivad. 

Tšehhi koondistki 91. korral esindanud Nedvedil, kes muuseas ühe oma 18 koondiseväravast ka Eestile kõmmutas, on auhinnakapis kolm Itaalia meistritiitlit, UEFA karikavõitjate karika kuldmedal ning Meistrite liiga hõbemedal. Koduriigiga jõudis ta 1996. aasta EMil finaali, kus olid sunnitud 1:2 alla vanduma Saksamaale. 

Can't believe it's already been 12 years! #BallonDor2003 ❤️⚽️

A post shared by Pavel Nedved Jr. (@pavelnedvedjr) on