Donald Trump tänavu NBA meistermeeskonna ees kõnet pidada ei saa. Foto: Brynn Anderson
Korvpall
23. september 2017, 17:08

LeBron James: Valges Majas käimine oli suur au, kuniks sina välja ilmusid

TADAA VALGE MAJA! Solvunud Donald Trump tühistas Golden State Warriorsi kutse Presidendi vastuvõtule (26)

Juba aastaid on olnud Ameerikas tava, et nelja suure profiliiga tšempionid lähevad enne järgmise hooaja algust Valgesse Majja USA presidendi visiidile. Tänavu on aga asjad teistmoodi.

Nimelt tühitas USA president Donald Trump valitseva NBA meistri Golden State Warriorsi meeskonna kutse Valgesse Majja. Lõpetades niimoodi traditsiooni, mis sai alguse Ronald Reagani ametiajal (1981 - 1989). 

"Valgesse Majja kutse saamine peaks olema iga meistermeeskonna jaoks suureks auks. Stephen Curry nii aga ei arva, mispärast nende kutse enam ei kehti," säutsus president Twitteris.

Nõndaviisi reageeris Trump Curry eilse avameelse kommentaari peale, kus mees ütles, et tema hääletaks külastuse vastu, kui Warriors presidendi kutset peaks arutama hakkama.

"Ma ei taha sinna minna," sõnas Curry pressikonverentsil. "Säärase käitumisega saame näidata, et ka meil on oma arvamus, ning et me ei tolereeri kõike, mis siin riigis tehakse."

Samamoodi reageeris kuu aega varem ka Kevin Durant, kes sõnas ESPNile, et ta ei austa seda inimest, kes hetkel nende riiki tüürib. 

Teised meistermeeskonnad Chicago Cubs ja New England Partiots külastasid tänavu presidenti. Samas, Patriotsi ridadest puudus nende suurim staar Tom Brady. 

Oma arvamuse antud teemal on välja öelnud ka LeBron James, kes sõnas, et kui Curry juba kutsest keeldus, siis mida veel on tagasi võtta. "Curry juba sõnas, et ta ei tule, seega pole mõtet kutsest enam rääkida. Valges Majas käimine oli suur au, kuniks sina välja ilmusid."