Anett Kontaveit.Foto: John Minchillo
Tennis
23. september 2017, 17:26

Anett Kontaveit alustab Hiinas juba homme uue turniiriga

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 31.) jätkab oma Hiina turneed homme Wuhanis toimuva 2,6 miljoni dollari suuruse auhinnafondiga turniiril. 

Esimeses ringis on eestlanna vastaseks läbi kvalifikatsiooniturniiri põhitabelisse jõudnud Poola tennisist Magda Linette (WTA 74.), ning neiude vaheline kohtumine võtab aset esimese väljaku teise mänguna ehk Eesti aja järgi umbes kell 9. 

Neidude omavaheliste kohtumist seis on hetkel poolatari kasuks 3 - 2. Viimati kohtusid piigad 2015. aastal, kui mõlemal korral jäi peale Linette. 

Loosiga Kontaveitil Wuhanis ei vedanud. Teises ringis tuleks vastaseks kas Prantsusmaa esindaja Kristina Mladenovici (WTA 15.) või tšehhitar Katerina Siniakovaga (WTA 50.). Kolmandas ringis võib edasipääsejat oodata maailma esinumbriks tõusnud Garbine Muguruza (Hispaania).

Mäletatavasti tegi Kontaveit sel nädalal kaasa ka Guangzhou turniiril, kus tema teekonna lõpetas teises ringis austraallanna Lizette Cabrera.

Pärast kohtumist tunnistas Kontaveit, et tema esituse rikkus haigus. "Jõudu pole, pea käib ringi, hästi paha on olla," ütles Kontaveit telefonivestluses Õhtulehele, ja tema hääl oli tavapärasega võrreldes hoopis teistsugune, nõrk. "Siiski ei tahtnud ma mängu niisama ära anda. Läksin väljakule, proovisin mängida ja vaadata, mis välja tuleb."

Siis lootis Kontaveit, et enesetunne läheb paremaks ning ta saab kaasa lüüa veel kahel Hiinas peetaval võistlusel: Wuhanis ja ülejärgmisel nädalal Pekingis.