Grete Treier koos tütre Lisetega pärast Tartu rattamaratoni finišis.Foto: Ats Kuldkepp
Jalgrattasport
24. september 2017, 12:33

ARMAS! Karjääri lõpetanud Grete Treier tutvustas Tartu rattamaratoni väikesele tütrele

Eesti selle sajandi edukaim naisrattur Grete Treier on juba aastaid tippspordist loobunud ja tänasel Tartu rattamaratonil nägi teda uues rollis. Kahel olümpial Eestit esindanud Treier läbis kõige lühema ehk 21 km pikkuse distantsi tütre Lisetega.

Seitsmeaastase Lisete jaoks oli tegu esimese pikema võistlusega. "Aitäh korraldajatele, et sellise pikkusega distantsi tegid, mis on kontimööda ka väiksematele lastele. Paljude jaoks ongi rattamaraton pereüritus, kus vanemad saavad koos lastega sõita ja kellelgi kiiret pole," rääkis Grete Treier pärast lõpujoone ületamist.

Ilusa žestina lasi ta Lisetel finišis pisut eespool lõpetada. BMXi trennis käiv tütar sai ajaga 1:32.36 199. koha, ema oli temast sekund aeglasem ja lõpetas 200. positsioonil. "Raske küll ei olnud," ütles Lisete Treier.

Suvi oli üsna vihmane ja niiske - sellest saab metsa vahel kohe aru. "Jah, mudaseid kohti oli ja need olid just lastele päris rasked katsumused. Vahepeal oli vaja kõndida, aga midagi väga hullu ka polnud. 

39aastane Grete Treier on endiselt heas vormis ja kuigi ta enam suurte mahtudega ei treeni, siis tütre tempo jäi talle ikkagi aeglaseks. Selles pole midagi halba, lihtsalt aeg-ajalt hakkab külm! "Pidin vahepeal meelega spurte tegema, et sooja hoida," tunnistas ta.