Video: Aldo Luud
ÕL TV | Õhtuleht
24. september 2017, 13:00

VIDEO | TUHAT JA TULINE! Tiina Tauraite tutvustas hoidistemessil omanimelist pipraviina (17)

Eile peetud Olustvere hoidistemessil said külastajad oma maitseid vürtsitada mitmete tšilliste toiduainetega. Seda, et tšilli passib hästi ka napsu sisse, tõestasid rahvale aga näitlejad Tiina Tauraite ja Erki Laur!

„Käisin Olustveres teenindus- ja maamajanduskoolis ning õppisin taimekasvatust, mina olen meie peres põllumees,“ selgitas Tiina, kuidas peres napsu nimi selgeks räägiti.

Foto: Aldo Luud

„Samal ajal, kui Tiina oli põllumajanduse selgeks saanud siin koolis ja hakkas tšillisid kasvatama ja mustsõstraid, siis mina võtsin vaikselt neid tšillisid sealt taime küljest ja hakkasin toppima erinevatese viinapudelitesse. Ühel hetkel oli pikk rivi viinapudeleid, kus sees oli hästi palju eri tšillisid ja maitseid. Siis ma hakkasin neid maitseid kokku miksima,“ meenutas Erki, kuidas sündis hea retsept.

Erki sõnul taheti teha midagi, mida ei ole varem tehtud: „See tšilli infusioonmeetodil tehtud viin – sellist ei ole varem tehtud!“

Foto: Aldo Luud

Tavalisest poes müüdavast pipraviinast eristab teda Erki sõnul kõik. „Siin on kahte sorti elusaid tšillisid, millest ühed ujuvad siin pudeli sees ja mis peaksid iseenesest minema punaseks, aga nad korjatakse taime küljest ära just sellel õigel momendil, kus nad on kanged, aga veel rohelised,“ ütles ta pudelis rohekaid pipraid näidates.

Kuidas kasvavad Tiina ja Erki tšillid ning mismoodi tšilline tulivesi maitses, vaata juba videost!