Mängivad Kalev/Cramo - Szekesfehervari Alba.Foto: Alar Truu
Korvpall
24. september 2017, 18:40

7 VÕTIT + GALERII | Kalev/Cramo ronis august välja ja võitis 78:71, aga edasipääs jääb korduskohtumise otsustada

BC Kalev/Cramo pidas Kalevi spordihallis korvpalli Meistrite liiga teise eelringi avakohtumise ungarlaste Szekesfehervari Albaga, võites 78:71. Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtmeküsimuse abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Vajalik äratuskell. Kalevil oli esimesel poolajal palju ohumärke, kui vastastel lasti kaitses liiga lihtsalt tegutseda. Kui avapoolajal ei kasutanud vastased võimalusi ära, siis pikalt pausilt naastes alustati kohe 13:0 spurdiga ja pääseti 15ga ette. See äratas kalevlased lõpuks üles.

Peatreener Alar Varrak leidis koosseisu, kes võitles meeskonna mängu tagasi ning viimaseks veerandajaks pöörati 15-punktiline kaotusseis ühepunktiliseks eduks. Selle tulemusena sai kogu meeskond end käima. 25.-35. minutini viskas Alba vaid 5 punkti, millega suutis Kalev spurtida 26:5. Otsustaval neljandikul võitjas suurt kahtlust ei tekkinud, kuid tuletame meelde, et loeb kahe mängu summa. 

2. Milline on seis enne kordusmängu?

Nii ja naa. Kahtlemata on väike eelis sellel meeskonnal, kes teist kohtumist kodusaalis mängib. Nii oligi kalevlaste ülesanne täna kodusaalist kaasa saada võimalikult suur puhver. Arvestades, et kolmandal veerandajal oli Cramo kaotusseis 15 punkti, siis igasugune võit kulub marjaks ära. Seitsmepunktiline edu pole üleliia turvaline. Edasipääs otsustatakse teisipäeval Ungaris ja stardipositsioon on suhteliselt võrdne. 

3. Kas Kalevi spordihallis on mõnusam melu kui Saku suurhallis? 

Kindlasti, aga võiks veel enamgi olla. Kalevi spordihall ei tulnud tänaseks kohtumiseks küll päris täis, kuid võrreldes Saku suurhalliga on õhkkond tunduvalt elavam. Küll aga oli publik suhteliselt vaoshoitud, mis aga mängu edenedes veidi paremaks läks. Tuletame meelde, et hooaja algus on veel nii meeskonnal kui ka fännidel. Siit on hea edasi minna!  

4. Kes oli Kalevi parim?

Janari Jõesaare energia oli Kalevi rünnakutel äärmiselt oluline. Tagamängija võttis julgelt ette ning lõpetas olukordi nii efektselt kui ka efektiivselt. Kolmanda veerandaja rasketel hetkedel oli tema üks peategelasi. Tema viis järjestikust punkti aitasid kalevlased viimasele veerandajale - tähtis just emotsionaalses plaanis - eduseisus. Kokku Jõesaare arvele üleplatsimehena 22 punkti, lisaks 9 lauapalli. On näha, et noore mehe silmad põlevad ja ta soovib end Cramos korralikult pildile mängida. 

5. Mida järgmises mängus parandada?

Kaitsemängu. Probleem, mis kalevlastel kerkis esile eelkõige Karpošiga mängu teisel poolajal võeti kaasa ka tänasesse. Eelkõige jäädi taas hätta üks-üks kaitsega, misjärel vastaste tagumised läbimurdele pääsesid ja kas ise lahendasid või kaaslase leidsid.

Õnneks saadi kolmanda veerandaja keskpaigast ungarlased pidama. Suuremas plaanis peaks muretsemiseks veidi põhjust olema, sest peamine kitsaskoht on just individuaalne kaitsemäng, meeskondlikku nüridust on hooaja alguse kohta isegi suhteliselt vähe. Küll aga on teada, et kalevlased on võimelised paremini toimetama. Usume, et asi läheb mäng-mängult paremaks. 

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Lisame kommentaarid esimesel võimalusel. 

7. Mis saab edasi?

Uuesti kohtutakse juba ülehomme. Teisipäeval pannakse pall Ungaris mängu kell 19.30. Kahe mängu kokkuvõttes parem meeskond pääseb Meistrite liiga kvalifikatsiooni kolmandasse ehk viimasesse eelringi, kus ees ootab Izmiri Pinar Karsiyaka.