Pittsburgh Penguinsi kapten Sidney Crosby.Foto: STRINGER
Jäähoki
25. september 2017, 13:20

Maailma parim jäähokitiim vastas Trumpi kutsele jaatavalt, president oli kui kõrvust tõstetud (3)

Kui korvpalliliiga NBA meistril Golden State Warriorsil jääb seekord USA presidendi residentsis ehk Valges Majas käimata, siis maailma parimaks jäähokitiimiks kroonitud Pittsburgh Penguins võttis Donald Trumpi kutse vastu.

Warriorsi mängujuht Stephen Curry teatas reedel, et tema Trumpi juurde ei läheks ja sellepeale otsustas USA president võimaliku kutse tagasi võtta. Järgenud pahameelehoos kritiseerisid Trumpi teiste hulgas nii maailma parim korvpallur LeBron James kui ka Houston Rocketsi staar Chris Paul.

Juba 1980ndatest on olnud Ameerika Ühendriikides tava, et nelja suure profiliiga (NFL, NBA, NHL ja MLB) tšempionid lähevad Washingoni sattudes Valgesse Majja USA presidendi visiidile.

James vastas Trumpi otsusele aga nii: "Kuule kaltsakas, Curry juba ütles, et ta ei tule, seega mis kutsest sa siin räägid!? Valges Majas käimine oli suur au, kuniks sina välja ilmusid.“

Penguinsi juhid otsustasid, et nemad talitavad teistmoodi. "Austame USA presidentuuri ja kauaaegset. Kõiki presidendi poliitika või seisukohtadega nõustumisi või mittenõustumisi tuleks esitada mõnel teisel moel," seisis klubi avalduses.

Trump oli uudist kuuldes loomulikult meelitatud. "Olen väga rahul, et saan teatada, et Pittsburgh Penguins ühineb minuga Valges Majas peetaval tseremoonial. Suurepärane meeskond!" kirjutas ta Twitteris.