Foto: facebook.com/KerstiKaljulaid
Eesti uudised
25. september 2017, 13:49

VAATA VIDEOT: president Kaljulaid ja mitmed staarid kutsuvad noori valima (77)

Tänavustel kohaliku omavalitsuste valimistel saavad esimest korda valida ka 16- ja 17aastased, mistõttu kutsub president Kersti Kaljulaid koos mitmete tuntud avaliku elu tegelastega noori valima. 

Kaljulaidi algatatud sotsiaalmeediakampaania kutsub kõiki noori üles osalema valimistel ning jagama mõtteid, mida nende kodukohas võiks muuta ja paremini teha. 

„Esimest korda saavad valimisurnide juurde – reaalses elus pigem küll e-valimiste kodulehele – minna 16aastased. Esimest korda lähevad valima selle aastatuhande noored. Tänasest jääb valimiste alguseni kümme päeva. See on täpselt paras aeg, et jõuaks veel mõelda ja sõpradega arutada ning vaielda ka koolitunnis, mis on see, mida te oma kodukohas muuta tahate. Ja mõelda, kes on need poliitikud, kes tahavad teie eest mõelda ja kes on need, kes lasevad teil ise mõelda ja oma mõtted teoks teha. Neid valigegi!“ ütles riigipea.

Kampaaniavideos löövad kaasa veel Kristel Aaslaid, Uku Arop, Ženja Fokin, Marilyn Jurman, Daniel Levi, Hanna Martinson, Mattias Naan, Tõnis Niinemets, Tuuli Rand, Marko Reikop, Stig Rästa, Helen Sildna, Merilin Taimre ja Helene Vetik, kes räägivad, mida oleks nemad oma kodukohas tahtnud muuta, kui oleks 16aastaselt saanud valimistel osaleda.

„Noored on ja on alati olnud maksimalistid. Miks ei võiks neil noortel, kes esmakordselt valimiskasti juurde lähevad, olla ambitsiooniks olla kõige aktiivsem valijagrupp?“ küsis president Kaljulaid ning lisas, et 100% on noorte ambitsioonidele vastav valimisaktiivsus.