Alar Varraku õpetussõnadest jäi täna väheks. Foto: Alar Truu
Korvpall
26. september 2017, 21:14

Kolmandal veerandajal varisema hakanud Kalev/Cramo pudenes Meistrite liigas konkurentsist (1)

Korvpalli valitsev Eesti meister BC Kalev/Cramo oli täna Ungaris Meistrite liiga kvalifikatsiooni teise ringi kordusmängus vastamisi Szekesfehervari Albaga. Kui pühapäeval Tallinnas toimunud kohtumises oli Cramo parem 78:71, siis kodus võtsid ungarlased oma 79:64. 

Kuigi Cramol oli kodumängust väike seitsmepunktiline puhver all, ei jäänud nad õrnale edule lootma, vaid asusid ka ise kohtumise alguses meisterdama, minnes ette 10:6. Kuigi vastased said kiirrünnakutest omakroda 14:12 juhtima, lõpetas avaveerandi Mirkovici tabav kolmene, mis tõi tabloole Cramo minimaalse 15:14 edu. Vahe võinuks olla suuremgi, oleks veel mõni kaheksast teele saadetud kaugviskest avaveerandil läbi korvirõnga sopsanud.

Teise veerandi alguses pääsesid vastased taaskord jooksma ning läksid omakorda ette. Murettekitav oli lauavõitlus, sest tosina mänguminuti järel oli vastav number vastastele +10. Teises ešelonis näitasid oivalist üksteise mõistmist vanameistrid Kangur ja Simmons, kellest viimane kahel korral võimsalt korvi ülevalt alla surus.

Poolajapausile mindi Alba meeskonna juhtimisel 36:35. Kui Cramo avapoolaja visked olid laias laastus jagunenud võrdselt kahesteks (17) ja kolmesteks (14), siis vastaste esmane ülesanne oli ilmselgelt meie korvi alla jõuda. 29st lähedalt tehtud viskest suutsid nad meie õnneks tabada vaid 11 (38%). 

Vahetult pärast poolajapausi tõi Jõesaar Cramole kiirelt viis silma, kuid sellele järgnenu oli kui õudusunenägu. Enda rünnakul tuli paar rumalat pallikaotust ning mööda visati nii kaug- kui vabavisked. Vastased tegid 17:0 vahespurdi ja veerandaja lõpuks vaatas tabloolt vastu 60:45 kaotusseis. 

Kuigi vastased alustasid viimast veerandaega nelja järjestikuse pallikaotusega, ei suutnud Cramo mehed tekkinud olukorda ära kasutada. Viis minutit enne mängu lõppu oli vastaste eduseis endiselt 68:50 ehk miinus 11 meie poolt vaadatuna. 

Kuigi lõpu eel kaugvisete näol veel üritati, ei olnud viimastel minutitel Cramo tagasitulek kordagi reaalselt õhus. Lõppseisuks siis Alba 79:64 võit. 
Meie parimana tõi Janari Jõesaar 12 punkti, Mažeika toetas teda 11 silmaga. Vastaste parimana viskas Kasey Hill üleplatsimehena 23 silma. 

Juba mängu jooksul meile muret teinud lauavõitlus kuulus lõpuks vastastele 45:27. Teisel poolajal täpsemat kätt näidanud vastaste tabavusprotsent väljakult jäi mänug lõpuks 48% juurde, meie viskeprotsent langes aga 39% peale. 

Järgmises voorus läheb Alba vastamisi 2015. aasta Türgi meistri Karsiyaka Pinariha.