Alar Varrak.Foto: Alar Truu
Korvpall
26. september 2017, 22:22

Alar Varrak Kalev/Cramo kaotusest: kõik oli hästi, aga siis käis ilge pauk (18)

Eesti esiklubi Kalev/Cramo jaoks jäi uks FIBA korvpalli Meistrite liiga põhiturniirile suletuks, sest teises eelringis alistuti kahe mängu kokkuvõttes Ungari tšempionile Szekesfehervari Albale. Kui Tallinnas peetud avamängu võitsid kalevlased 78:71, siis täna õhtul kaotati võõrsil 64:79.

Eelkõige tasub Kalevi poolehoidjatel needa kolmandat veerandaega, mis kaotati 10:24. Seni oli mäng olnud võrdne, sest poolajaks oli Kalev taga vaid 35:36. Kui kodumängus suudeti teise poolaja alguses tekkinud suur vahe tagasi teha, siis seekord olid Ungari klubi pallurid kindlad.

„Esimesel poolajal oli hirmus punnitamine mõlemalt poolelt, aga meie ei saanud lõpuni head tunnet kätte. Alustasime tegelikult ka teist poolaega hästi, aga siis tuli ilge pauk. Neil õnnestus paari minuti jooksul kõik ja meil mitte midagi. See pole vabandus, aga pidasime kaheksa päeva jooksul neli mängu. Nägin meeste kehakeelest, et särtsu pole. Võtsin minutilisi vaheaegu ja tegin vahetusi, aga miski ei aidanud,“ rääkis Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak pärast kohtumist.

Kalev/Cramo kaotas lauavõitluse koguni 27:45 ja kaitses jäädi hätta individuaalselt osavate ameeriklastest leegionäride pidurdamisega. Alba resultatiivseim oli Kasey Hill 23 punktiga, Kalev/Cramol jõudsid kahekohalise punktiarvuni Janari Jõesaar (12) ja Martynas Mažeika (11).

Janari Jõesaar. Foto: Alar Truu

„Lauavõitlus oli stabiilselt Alba poole kaldu, nad olid väga tublid ja isukad. Ka seal oli meie väsimust näha. Saime palju vabalt viskele, panime väga palju mööda, aga ei kukkunud meile neid laudu. Kui head tunnet pole, siis ei lähe ka kolmesed,“ lausus Varrak, kelle hoolealused tabasid 32 kaugviskest vaid 7.

Kalev/Cramo teeb sel hooajal kaasa Eesti meistrivõistlustel ja VTB Ühisliigas, Albal tuleb Meistrite liiga põhiturniirile pääsemiseks olla üle Izmiri Karsiyaka Pinarist (Türgi).

Varrak saab nüüd mängijatele anda mõne puhkepäeva ja nende jooksul vaadatakse usinamalt ka mängijate turu poole, sest üks lüli – terav tagamängija – on meeskonnast puudu.

„Meistrite liiga eelringi ajal poleks me saanud kedagi nagunii lisada ja seega pole me kiirustanud. Aga oleme jälginud, mis toimub – Euroopa tippklubidest on mõni hea mees välja praagitud ning NBAst hakkab ka õige pea pallureid tilkuma," sõnas Varrak, aga lisas, et teatud olukordades võib uhaja-tüüpi pallur osutuda kahe teraga mõõgaks.

"Jah, tänase mõõna ajal oleks küll selline vend ära kulunud, kes asju enda peale võtab ja ära lahendab. Niisama võivad ju kõik enda peale võtta. Hoolimata kehvast tabavusest ja kindlast kaotusest oli meil taas vastastest enam korvisööte (14 vs 10). Palli liikumisega olen senistes mängudes rahul olnud," selgitas ta.