Terviseuudised

Kolm korda nädalas dialüüsi vajavad inimesed seisavad raske valiku ees: kas kõhutäis või ühest ravikorrast loobumine

PIME NEERUHAIGE: puhkepäevadel ravile sõitu ei toeta vald ega riik, aga haigus nädalapäevi ei tunne! (133)

LISA KOMMENTAAR

Paratamatult 27. september 2017, 17:31
tekib küsimus, et mida see Lust seal Elvas passib, kas mujal Eestis on kõik ideaalne ja probleeme ei ole? Kelle tellimustöö on enne kohalikke valimisi konkurentide suunas soppa loopida? Toome mõne elust räsitud inimese ekraanile ja kütame inimesi, kes ei saagi aru, et nendega manipuleeritakse, üles. Kes seal Elvas siis võimule tahab saada, et selline uhke tellimussari on korraldatud? Nii pealiskaudset ajakirjanikku kui Lust, teist Eestis ei ole.
häbi27. september 2017, 15:59
rõngu vallavanem,kes sa lolli iba ajasid...rõngulased,mis toimub,nii loll ei saa üks vallavanem olla!
?27. september 2017, 15:56
Selge näide sellest, MIKS RIIK EI PEAKS TEENUSTERAHA OMAVALITSUSTELE ANDMA !!!
Sellega RIIK VAID DISTANTSEERIB ENNAST TEGELIKKUSEST.
KUS ON KONTROLL???
samad sõnad27. september 2017, 16:59
vaid üks küsimus. Mida omavalitsused selle suurema rahakotiga peale hakkavad. Ainus asi mida tean on töötasude järsk tõstmine. Väikestes valdades oli rahva silm veel peal, suurtes valdades ei tunne Juhan enam Jaani ja elu muutub omavalitsustes lausa pillerkaariks. Kes ametnikest suu paotab , sellele kinga antakse.
to ?28. september 2017, 10:18
Riigi prioriteet on arvatavati vaesed õnnetud pagulased. et tuleb parandada nende elutingimusi sedavõrd, et nood meilt enam ära Saksamaale ei putkaks ning sedasi seal Eestit ei häbistaks. Just nagu meie lõunanaabrite juures juhtus.
vana ja tark27. september 2017, 15:19
Kommenteerin siin veel kord, kuna keegi mainis, et miks neid narkomaane elus hoitakse ja poputatakse..?!
Aga sellepärast, et NAD ON OHTLIKUD KÕIGILE, nad edi vali vahendeid, et saada oma doos kätte, need abivajajad nagu selles loos, on ÕNNETUD INIMESED, kahjuks KÕIKI ei jõua ükski süsteem aidata 100%!
15:19 / Ja mina veelkord küsin28. september 2017, 11:02
..mis teidpidi tulevad Eestisse narkovood, et seda peatada ei suudeta?? Et oleme narkosurmades jälle esimesed? Selleasemel, et parunid kinni võtta, me toidame neid täiendavate doosidega maksumaksja kulul? Suured digikurud ei suuda tuvastada nende omavahelisi sidemeid telefonis ega arvutites? Ons nii raske politseil jälgida, kust nad õiged doosid kätte saavad. Et kui pimedad ja sandid eliidile ohtlikud pole, võtame viimasegi ära. Niipaljugi ei tulda vastu, et valla elektiautoga tasuta ravile saaks.
Ralf27. september 2017, 14:40
Siin mõned aastad tagasi pidas AVO Rõngus oma korteris monopoli (müüs puskarit) pimedana,las paneb uuesti äri püsti ja ei peagi vallalt raha küsima.
Ilmar27. september 2017, 16:42
No sa Ralf oled küll maru ärimees!
Ralf /14:4028. september 2017, 11:38
Tead sa üldse, kui paljud sellega tegelised. Ka minu naabrinaine tegeles, ega sellepärast pole tema halvem kui sina ja mis oli, see oli. Ikka ei jõua kohale, milles iva seisab, valla küündimatuses inimesi aidata, üldises invaliidide kohtlemises ka riigipoolt (200-300eurot kuus).
Ester27. september 2017, 13:27
HEI, HEI KÕIGILE,!! KIRJUTAN SUURTE TÄHTEDEGA ,ET IKKA KÖIK OSKAKSID LUGEDA. AVO TYTAR AIITAB JA TOETAB OMA ISA NIIPALJU KUI VÄHEGI SUUDA!! AVOL JA TA TYTREL ON VÄGA-VÄGA LÄHEDANE SUHE, MIDA ANNAB LEIDA!!! TYTAR VIIBIB VÖIMALIKULT PALJU ISA JUURES JA TEAN ,ET KUI TA ÄRA LÄHEB TEEB ISALE SÖÖGI- PANEB KARPIDESSE KYLMKAPPI VALMIS. AGA KUNA NENDE VAHEMAA KM ON PIKK , SIIS TA EI SAA OLLA KOGU AEG ISA KÖRVAL , SIISKI LEIAB TA ALATI VÖIMALUSE JA ON LASTEGA RÖNGUS. ARMAS EESTI RAHVAS - KUI ÖELAD JA VÄIKLASED TE SAATE KYLL OLLA ! ( SIIS NEED KES PRITSIVAD SAPPI )!! ÖNNEKS ON AGA SIISKI ENAMUS INIMESI MÖISTVAD JA TAHAVAD AIDATA, KUIGI AVO SEDA EI TULNUD KYSIMA - OTSIMA. VAID JUTT ON VALLAST JA VEOTEENUSE EEST MAKSVAST SUMMAST!!!
Estrile27. september 2017, 15:54
"Armas" eesti rahvas ei saagi enne aru, kui endal jama majas! Toetasin ka Avot väikse summaga, abiks ikka.
margit m27. september 2017, 12:40
rõngu vald peab ikka rahalistes asjades toetama mitte ära võtma. rõngu on kadetad ning aidata mitte kedagi kes seda vajavad olge mõistlikumad ning aidage ikka pimetad aavot
Liis27. september 2017, 12:37
Aga kes on öelnud et laps ei ole toeks ? Seda ju järeltate kallid inimesed ise . Minu teada ta suhtleb oma tüdrega ja tema on avole toeks ja aitab teda . Aga samas saan ma ka aru et tal on üksi väga raske seda kõikke maksta Avo ei ole kellegil palunud ju talle annetada vaid eesti rahvas avaldas soovi teda aitada . Olge parem õnnelikud selle üle et tuli välja mis tegelikult toimub meie eestis . Kui inimene läheb rahalist abi paluma siis öeldakse talle et mine hooldekodusse kes sinna ikka minna soovib ?
12:37-le27. september 2017, 13:15
Kord oled sa Liis,kord Margit...Aga saates räägiti Aavo kahest pojast,tütrest mitte...Mu ema on pime, ma pole toetamise vastu, aga kui ikka toetatakse valla poolt, siis ei saa ometi seitse nahka tahta, aitab ühest...
Ester27. september 2017, 13:45
löpuks 1 inimene , kes saab asjast öieti aru !!! tytar aitab väga palju, muretseb isale riideid,jalanöusi , sest Avol ei jää ju selliste asjade ostmiseks raha. Ärge arvake nyyd inimesed ,et peate hakkama talle riideid jne viima. Saate point oli ju ,et vald nöuab teenuse osutamise eest , kergelt öeldes ,et mitte väikest rahasummat !
tavapärane27. september 2017, 12:31
Enamusel üksi elavatest puudepensionäridest jääbki kuus toidurahaks vaid 100 EUR. Nüüd ju isegi teleka vaatamine 10 eur. Liida kõik kommunaalkulud ja igapäeva hädavajaduste ( pesemisvahendid, tualettpaber,prügikotid j.n.e j.n.e ) kulud kokku ja talvekuudel jääb summa juba alla 100 EUR kuus. Paneks mõne riigikogulase või õigusloomega tegeleja sellise rahaga ära elama.
Olka27. september 2017, 12:21
Ma tunnen seda Avo Paapu juba lapsest saadik,kõik aletsevad teda ,aga ise ta jõi alkoholi päevast päeva kui oli juba suhkruhaige,ie hoolinud millestki ja nüüd peab terve eesti teda aitama,isegi tema enda poeg Tanel Paap põlgab ja ei aita kuigi elab päris jõukalt Valgutas. See saade pakkus ikka palju üle.
Kerli27. september 2017, 12:45
Eks see saade oligi üks järjekordne Lusti "üllitis", mis kubises faktivigadest. Näiteks jäi kõrvu, et Elva-Rõngu vahemaa on 20 km, Rõngu-Tartu vahemaa koguni 70 km. Mehe pensionisumma muutus kah pidevalt. Saates oli kõik segamini nagu pudru ja kapsad.
27. september 2017, 12:52
Avo ei ole EEsti rahvalt midagi palunud juuu, mindi vallavalitsusse uurima , et kuidas nöuab vald sellist summat " teenus " eest. ei ole ta joonud rohkem kui juuakse tänapäeval.!!! ja las Tanel räägib ise enda eest!!!
Lõpeta ära!27. september 2017, 14:02
Kui me hakkame surkima selles, mida keegi kunagi oma elus on valesti teinud, jõuame absurdini. Siis ei väärikski keegi kunagi mingit abi teiste poolt. Mind jäi saadet vaadates vaevama küsimus, et millega üldse tegeleb valla sotsiaaltöötaja, kui ei ole pimedat meest tema kodus kordagi külastanud. Ja vallavanema jutt hooldekodusse panemisest oli küünilisuse tipp.
Olka /12:2128. september 2017, 11:15
Sina võid ju tunda ja kõik võib olnud olla.Inimene on muutunud ja seda ei saa ju hukka mõista.Kust sina võtad, et terve Eesti aitama peab??Kas Avo küsis sinult raha, tema pingutab ise, et hing sees hoida.Ja siis see teine mees, milles tema süü oli, et ruumid ära võeti? Sinusugune leiaks jälle temalegi süü, mida külge pookida.Mis see on, kas kadedus, et Avol nii puhas kodu on?Küllap ongi laste käed aidanud vajalikud remondid korteris teha ja kodumasinad osta.Jutt on ikkagi üldisest puuetega inimeste väikesest sissetulekust, ei ole Eestis mitte see üks ainus AVO.
siss27. september 2017, 12:08
Miskit siin artiklis e i klapi. Nägemise kaotanud , aga õhtud televiisorit vaadates ?!
eluvõõrale27. september 2017, 12:22
jah, nad pigem kuulavad telest uudiseid ja eesti keelseid saateid. Sellegipoolest nimetavad vana harjumuse järgi teleka ees istumist vaatamiseks.
27. september 2017, 12:53
televiisorit saab ka pime " vaadata" , s.t. ,et kuulata uudiseid!!!
See on päris jube27. september 2017, 11:54
Iga tänaval vedelev narkomaan turgutatakse tuhandete eest elule, metadoonid, süstlad ulatatakse suujuurde, avatakse riigikulul süstlavahetus punkte. Aga tõeline abivajaja lükatakse nurka ja kooritakse vallapoolt paljaks. Seakari, mitte Eesti valitsus.
27. september 2017, 11:32
Miskipärast Postimehes sai loetud pikka artikli Venemaa Gazeta artikli kohta. Kus Venemaa analüüsis Eesti olukorda Eesti heaolust. Seda nad kirjeldasid väga õigesti ja naelapea pihta, Eestlane elab tõesti palju hullemas olukorras kui ENVS ajal. Ravile ligipääs on raskendatud, Toiduhinnad kallinevad kui palgad pole isegi tõusnud, Eesti rahvast enam ei aktsepteerita nii abipalumise kui ka valimise ajal ja kõige enam Tsentsuursus on Eestis kasvanud. See on 100% õige ja tõde fakt!! Seda on ka USA maininud Kanada et Eestis on Tsensuursus!
alle aa27. september 2017, 11:01
Üks asi mis teil jäi märkamata,et see ülbe Vallavanem ei kutsunud isegi kabinetti vaid ajas oma joru ära koridoris,isegi nii palju polnud austust,et rääkida asi ära privaatselt kabinetis.
Järgmine kord teate,et teid võetakse vastu koridoris ja teie juttu kuulab pealt terve vallavalitsus..Milleks vallamaja vaja on kui asjad saab aetud bussijaamas.
.27. september 2017, 15:22
Vallapealiku tüdruk läks teda jooksuga kuhugi ülespoole otsima,samal ajal,kui pealik end all peitis.See otsija ei jõudnudki tagasi,ilmselt otsib veel tänapäevalgi,kui ta vahepeal surnud pole.Avo terane kõrv aga kuulis alt ära selle pealiku hääle-nii ta kätte saadigi ja rahva ette tiriti.Vot nii ja hulleminigi käivad meil vallamajades asjad.
katriina27. september 2017, 11:01
Vallavanema selgitus on õige,et kui Külli vedas Avot,siis maksti toetust neile/tuleb välja,et Külli arvele/.Valla ämber on see,et nad praegu küsinud sõidutamise eest raha.Avo taolised inimesed saavad ühistranspordis sõita tasuta+saatja tasuta.Ma ma olin väga imestunud,kui sain teada,et Avo maksab transpordi eest.Muidugi võiksid lapsed ka kumbki maksta kuus 50 eurot,oleks ikka 100 eurot kuus rohkem ja see raha töölkäijaid inimesi maha ei niidaks.Kes praegu tegeleb Avo rahaasjadega?
vana ja tark27. september 2017, 10:41
Nägin seda saadet ja mõistan seda probleemi, aga siiski mulle vallavanema hoiak hoolimatu ka ei tundunud, nad tegelevad võimaluste piires kõigi hädalistega, aga alati on hädasolijal raskem ja tema mure kõige suurem, samas on teisi inimesi ju ka...Kahjuks onEestis kogu sotssüsteem selline " pooletoobine", kõigi jaoks ei jätku jõudu ja raha ja valikuid tuleb teha vallal..!
Kui nüüd urgitseda, siis omad lapsed võiks ka lahenduses osaleda...!
27. september 2017, 12:50
Kui juba mehe lapsed oma haigest isast ei hooli ja tema käekäigu vastu huvi ei tunne, siis tekib küsimus, et mida üks vallavanem peaks mehega tegema? Oma koju võtma ja teda 3x nädalas Tartu vahet sõidutama? Lust tegi suured silmad, et sotsiaaltöötaja pole meest vaatamas käinud, kuid samas ta ei tundud huvi, et millal käisid mehe lapsed või lapselapsed teda viimati vaatamas ja abistamas...
27. september 2017, 13:29
KUST TE SEDA VÖTATE,ET LAPSED EI TOETA??? kui ei tea midagi siis hoia suu kinni!!!
27. september 2017, 14:52
riik maksab mehele pensioni, lapsed toetavad, vald toetab samuti mingil määral. Milles siis probleem?? Kui nii hakata võtma, siis mida peab tegema see üksikema, kes saab kätte 400 eurot+lastetoetus ning kelle kasvatada on jäänud 2 kasvueas last, kes tahavad süüa, kellele on vaja riideid-jalanõusid ja nad tahavad ka huviringides käia?
12:50 Ära28. september 2017, 11:23
kobruta, lapsed ja lapsed. Ei tea, kes Avo kodu on korda teinud, Sina või? Vannituba plaaditud, kõik nagu prillikivi-loomulikult lapsed. Jutt on omavalitsuse küündimatust suhtumisest, võtta transpordi eest raha. Valdades on ju sotsiaaltöötajal kasutada elektri autad ja abivajajatele väga sümboolse hinnaga tellitavad.Vald teab ju kõige paremini iga inimese võimalusi, et vastu tulla.
Ka28. september 2017, 11:30
sellel inimesel on OV, kes aitama peab. Milleks need palgalised sotstöötajad siis on? Avaldus valda ja aidatakse, kui eesotsas inimesed on, mitte ülbed koridoris vestlevad t-särklased. Isegi kabinetti ei sobi hädalist kutsuda, muust rääkimata. Hooldekodusse-on ikka häbematus!
Mari27. september 2017, 10:22
Aga mida head ongi oodata, kui sotsiaalteenistuse juhatajaks on pandud piima- ja piimasaaduste tehnoloogia haridusega inimene?
Aga eks see olegi nii, et suuremates linnades saab veel kuidagi abi, haiglad jms on lähemal, kuid kui keskustest kaugemal elada, siis teenuste kättesaadavus muutub inimstele oluliselt keerulisemaks ja kallimaks...
tõsielust27. september 2017, 10:15
Orjapidajate klassi poolt on Katrin Lust muutunud põlualuseks kui kaitseb pimeda invaliidi ja kodutu kunstniku huve
Liidi27. september 2017, 12:58
Kuulge inimesed, uurige ikka meeste tausta ka... Kuidas nad on sellisesse seisu jõudnud ja mis inimesed omal ajal olnud.... Eks see ole palk neil elatud elu eest.
Liidile27. september 2017, 17:32
"Omal ajal" olid kolhoosid ja stalin ja parata polnud midagi Ja siberisse saadeti ka -- ja parata polnud midagi, kui juhtus olema selline pahasoovlik naaber nagu näiteks Liidi. Ma nii -- selgituse mõttes räägin sulle, liidikene, selle palga ja tausta kohta. Ehk saad aru. Ei sõltugi kõik igakord endast!
Alma27. september 2017, 10:06
Selle eest et ta invaliid on, annan 5 euri, aga tema laulu ja muusikaoskuse eest 1 eur, kõrval hakkas valus
Almale27. september 2017, 10:17
Sulle ei annaks laulu ja pillimängu eest midagi!
murueit27. september 2017, 10:19
Seda'nd küll, see on ikka rohkem kerjamise õigustamiseks.Ega need tänavatinistajad ju üldiselt midagi oskagi.Tähelepanu---anda raha! See ongi tinistamise üleskutse .Erandiks too naine Viru Keskuse tunnelist,kes oli tõeline Lõoke!
Mis nende poegadega'nd oligi? Raha pole neilgi? Ma arvan, et need "sendid",mis Lust leidis karpi pandavat, leiaks need pojad siiski...
10:19 /kui sellised27. september 2017, 11:36
ongi meie inimeste arusaamad elust, pole ime, et elu kulgeb jõumeetodil ikka allamäge. Ei halastust, ei lugupidamist ega hoolivust, iga ametnik mõtleb vaid oma heaolule. Et valla sotstöötaja polnud kordagi pimedal inimesel kodus käinud, see on küll uskumatu. 50 eurot vallalt toidurahaks, ongi kõik?Ei ole temal ühtegi kodutehnikat ega muud vajalikku vaja välja vahetada, kõik peab invaliidil eluaegne olema.Leitakse veel põhjust ande kallal ilkumiseks, häbi võiks olla!
kui sellised-le27. september 2017, 13:21
Tasuks lugeda.
Olka / 12:21, 27. sept 2017
ausalt27. september 2017, 11:01
mul hakkas silmadel valus, kui Su kommentaari lugesin
kelluke27. september 2017, 09:56
.27. september 2017, 10:27
valimised,kes hääletab Aivar Kuuskvere poolt?27. september 2017, 09:51
tegelikult27. september 2017, 10:20
tegelikult tagasi27. september 2017, 11:11
Kamp ärikaid!
Rikkad tõllas,vaesed võllas!
naisuke27. september 2017, 09:48
Seda meest, Avo Paapi, on varemgi meedias esitletud, teda oleme näinud TV- s mitmeid kordiTallinnas lõõtsa mängimas ja mujalgi. Seega ta ei ole tundmatu. Ometi jätkub jultumust temaga ja ka kõigi teiste abivajajatega ikka ja jälle niivõrd tohmanlikul ja julmal viisil käituda!
/ 09:48-le27. september 2017, 10:21
Suviti Viru Keskuse juurest Tammsaare pargi teelt nähtud mees.
:)27. september 2017, 11:02
Viru park ongi ju Tallinnas.
kuid27. september 2017, 09:47
ega vallavanem jõua ka isiklikult igale hädalisele viiekat visata, nagu härra soovis. Sest teisi hädalisi, peale nende kahe, on küll ja veel. Ja nagu see fotograafki, kui Sul ikka üldse raha ei ole, siis Sa ei saa näiteks omada 2006a. Volkswagen Passatit.
Ja nagu see Avogi, järgnev näitab, et vald on teda ikka aidanud ka!
https://es-la.facebook.com/TV3kuuuurija/videos/968583869946353/
Sooda oled27. september 2017, 12:06
Jalutu käigu jala? Andrusansip oled peast?
kuid27. september 2017, 17:39
on olemas ka odavamaid autosid, paljud puudega inimesed, sõidavad näiteks veel vanade Ladadega jne, kuna parema auto jaoks ei jätku lihtsalt raha! Ja nad ei hädalda ja ei lähe kuskile abi paluma, isegi valda mitte, kuigi paljud saaks kindlasti mingit toetust! Vahe on lihtsalt selles, kas sõita 500 või 5000 eurise autoga. Jala ei pea keegi käima, ka seltsimees SOODA mitte!Kahjuks siin ei saa paljud asja tuumast aru ja laovad vaid miinuseid! Kuigi paljudes kommentaarides jutt sulatõsi!
To:Kuid 27. september 2017, 18:38
Mis sa targutad? 11 a vana auto on üldse hea kui sõidab ja kes seda parandama hakkab? Jalutu? Või sina ise? Või peaks jalutu Ladaga sõitma hakkama sest üks sooda on lihtsalt nii kade ja loeb sandi sente? Ei, sa oled ikka puhta Andrusansip peast. Mine viska viiekas notsu-vallavanema eest, on vähemalt niipalju kasu.
17:39 tuum28. september 2017, 11:52
Ära rohkem peale võta, kaob viimanegi ajuraas fooliumi ja seemnete maale.
Kuid-ile27. september 2017, 22:29
Kas sa tead, mis maksab auto ümber ehitamine jalutule käsijuhimiseks!? Auto peab ametlikult ka kontrollis käima. Volks on kallis remontida, aga vastupidav ja töökindel masin. Kurat, mis sa mölised!?
09:47Ah, et vald on 28. september 2017, 11:49
fotograafile Volkswageni ostnud? Jumal hoidku, kust ta selle küll sai, miks ta jala ei käi ja vett ei joo? Ehk ka müüb viina ja mängib pilli, nagu siin üks teadja räägib. Kui sallivad meil ikka kaaskodanikud üksteise suhtes on. Silt tatiga otsaette ja tehtud.
vihane27. september 2017, 09:46
Huvitav kes on see Rõngu sotsiaaltöötaja ???
Palka saab?Kuid oma tööd ei tee?!
http://www.rongu.ee/?page=40
irw27. september 2017, 10:19
Kas vallavanem juba saates ei öelnud, et sots töötaja on mitmeid kordi kodus käinud ja Avo, täie mõistusega mees, ei mäleta vaid seda...
Pole kontrolli!27. september 2017, 11:23
Valetavad, vassivad, kas need on valla ametnikud?Milleks on vaja üldse sotsiaalnõunikku kui ta oma tööd ei tee aga palka ja preemiat saab?
10:1927. september 2017, 11:42
Valetada enda õigustuseks on ju poliitikas trend. Ja valetaski, kui vahele jäi, jooksis minema. Avo on ülearu tubli, kui puhas ja korras elamine, kui siin tema süüdistajad elavad prügimägedel ehk.
Heldur7227. september 2017, 10:35
Isegi oma ametinimetust ei viitsi need ametnikud kenasti välja kirjutada kodulehel ... sotsiaalteenistuse juhtaja
Perekonnanime järgi küll,nagu sõber:)27. september 2017, 11:16
siis27. september 2017, 11:33
Millise sotsiaalteenistuse27. september 2017, 15:17
Kui Sõber on juhataja, kes on siis töötajad? Nii uhke nimetus eeldab korraliku sotsiaalteenistuse olemasolu.
Lugesin vallavanema õigustuskirja27. september 2017, 21:14
Sotsiaaltöötaja selles vallas pidavat ju olema vallavanema jutu järgi väga kogenud ja töökas inimene, kes südamega oma tööd teeb. Tahaks kohe niisugust näha, kes 17 aasta jooksul pole oma hoolealust külastada jõudnud ega tema heaolu korraldada.
Rõngu vallavanem pimedale: väetite koht on hooldekodus27. september 2017, 09:41
09:41-le27. september 2017, 10:22
No aga kas saab paremini öelda? Nii ju ongi, kui lapsed ei aita.
10:2227. september 2017, 11:47
Tead sa igapäevane sapiprits, mis maksab hooldekodu teenus? Kuidas noored pered ise täna elavad peost-suhu?Lapsevanema sisemine armastus ei luba nendelt ühtegi senti vastu võtta, pigem nälgib ise. Sinul neid pole ega ka tule, teadagi miks, kui just mehed sünnitama ei hakka tulevikus.
.27. september 2017, 09:36
Tubli Katrin Lust teeb üksi rohkem ära,kui Pealtnägija ja Radar kokku.
Kahju27. september 2017, 09:27
Sellised ametnikud?Miks kyll me eestlased kannatame veel?Ärgakem,koik koos mässama,see aitaks!
valija27. september 2017, 11:28
Sotse ei tasu valida,sest need ainult lubasid invaliididele,kui posti saavad unustavad nad kohe. Tubli Katrin Lust,kes teeb südamega tööd. See Radari tädi võiks oma saated kinni panna,sest näha,et kallutatud.
no mõelge27. september 2017, 08:57
Praegu maksab haige oma taskust sõidu kinni ja isegi üle euro peale.Meie omavalitsus toetas poolega mind ja võrdlesin kilomeetreid siis ja kahjuks maksab haige kõik kinni.
meil arvestati bussi pileti hinna järgi edasi-tagasi.Minu sissetulek oli pea 400.
lugeja27. september 2017, 08:41
On valdu,kes toetavad joodikuid ja pätte igasuguste toetustega ( küttega,jne).Ma ei mõista ,kuidas neile,kes pole tööl käinud, vahivad ainult poe juures,leidub raha, kuid korralikele,püüdlikele invaliididele ei jätku raha .See on mõnitamine. Neid valdu tuleks ikka üle vaadata.ka seal lokkab korruptsioon.
Niipalju siis inimlikkusest27. september 2017, 08:29
meil on nii, et ausust nimetatakse naiivsuseks, vargust oskuseks elada jne. tavainimesest küntakse jõhkralt üle. Valin EKRE.
valija27. september 2017, 08:37
Valin ka EKRE,kuid kahtlen ka nende empaatiavõimes näha vaesemaid
valija227. september 2017, 10:24
Valin ka EKRE, sest tahan näha vähemalt üht ja esimest, mis nad lubavad! Pärast raiume edasi.
Liisu27. september 2017, 11:05
Ja-jah, vali aga, sest valiku teed ju SINA! Minu salasoov ongi, et igas vallas oleks edaspidi eesotsas "ekrelane"! No saaksime siis kõik näha, kuidas meie kallis ISAMAA lööks õitsema.Kõik suletud maakoolid lööks uksed taas valla ja kiratsev maaelu ärkaks kui nõiaväel .Tegelikult ka, unistada ju võib! Samuti on enne valimisi lubadusi anda lubatud, lausa kohustus. Minul,pahal inimesel, tekkib ainult küsimus, miks keegi pole siiani mitte midagi teinud?? Egas need, käesolevad, pole ju esimesed ja isa-poeg Helmed pole ka just teismelised, nii, et oleks võinud enda potensiaali juba palju varem avalikustada. Kui üdini aus olla, siis see nurin kehtib absoluutselt kõigi erakondade ja valimisliitude aadressile.
Liisule27. september 2017, 13:25
Kõik tuleb läbi proovida.Ekre pole veel võimul olnud.Lõpetan Kristlikega,kes kunagi kuskile ei jõua,kui olen kõik läbi proovinud...
muhe mutt27. september 2017, 08:37
kõik valima! Selliseid kutseid on kuulda aastast aastasse ja tulemus olla selline ,et me elavat rikkamalt ja paremini kui kunagi varem (?)
Brunn27. september 2017, 08:23
Riigiaparaadis töötajad on ülemaksustatud-presidendiga eesotsas.
27. september 2017, 08:29
kes,27. september 2017, 09:20
kontrollib valdade rahade liikumist?
....27. september 2017, 08:01
Igasugu narkarid, kurjategijad, prostituudid saavad tasuta arstiabi aga invaliidid, töötud, pensionärid vaadaku ise kuidas ravile saavad ja hambad suhu.
h27. september 2017, 07:53
Nõrgemaid tuleb aidata, see on selge.
vana kesik27. september 2017, 07:46
selliste kurbade lugude puhul oleme kõik keskerakondlased.
ab27. september 2017, 07:42
Mõelda vaid, kui madalale on riik laskunud, isegi nõuka ajal maksti transport kinni!
kokkuhoid pole koonerdamine27. september 2017, 07:50
kes senti hoiab see eure kogub.Egas riik põle mõni lüpsilehm ,keda kõik lüpsavad. Liberaalne kapitalism ongi säherdune peenike värk, et iga mees peab ise ja oma jõududega hakkama saama.Selle üle saab ja peabki uhke olema.
Vanamees27. september 2017, 07:58
Nõuka ajal ei olnud me välisettevõtete läbisõiduhooviks ja kodanikuabi sai planeerida.
27. september 2017, 08:31
Ja kes on teinud meid välisettevõtjate odavaks läbisõiduhooviks, kus tagajärjed on jäetud täielikult siinse kogukonna kanda?
Mis ravi sa nõukogude ajal said27. september 2017, 08:32
see kaabu oleks sellel ajal ammu ilma juba kutupiilu
kõik valima27. september 2017, 08:39
sest rahvas on kõrgema võimu kandja ja tema otsustab
mõni asi oli hea27. september 2017, 08:41
Jah, ravi ei saanud ja diabeetikud diabeetikuid sünnitada ka ei saanud.Näiteks.
ab27. september 2017, 08:52
Ka nõuka ajal anti korralikku arstiabi, kui sa veel ei tea, tolle aja kohta! Aga praegu on ikka jutt transpordist! Paistab et ei saanud omal ajal abi!
to: 08: 4127. september 2017, 09:41
diabeet ei ole kaasasündinud, see võib ka Sind veel tabada, rumal küünik!
Lapsena27. september 2017, 09:47
Murdsin jalaluu, elasime maal, loomulikult meil mingit autot polnud. Sovhoosi bussiga viidi mind 30 km kaugusele haiglasse, pandi kipsi ja toodi tagasi ka.
Au jah27. september 2017, 10:21
haiglas ikka pandi kipsi, mitte sovhoosi bussi pärast...see viis ja tõi
09:41-le27. september 2017, 10:25
mnjaa27. september 2017, 11:04
ja paljudel juhtudel ei ole kaasasündinud.
tutvusin meditsiiniga ammu27. september 2017, 13:26
.27. september 2017, 09:39
Ise tahtsite seda kapiitalismi ja läänelikke väärtusi.
Mul on sellest 27. september 2017, 07:20
mehest kohe kahju. Inimesel .kel on ELUKS vajalik ravi vaja kolm korda nädalas ,Igasugused laksu all olijad saavad küll tänavatel kiirabilt tasuta ravi .
Ametnik27. september 2017, 07:15
Aga suleme veel mõne väikelinna haigla või tuletõrjemaja! Sellega tõuseb päästeameti ja raviteenuse osutamise võimekus.
Säästureform27. september 2017, 07:31
Ongi vaja veel kärpida, sest riigi kulud ei tohi suureneda ja pankade kasumid väheneda.
no oodake ommeti27. september 2017, 07:52
laske keskerakonnal atra seada.Järgmised kobareelnõud hakkavad seda liber aalset kap italismi siluma. Siis muutub ka meie elu lilleks.
27. september 2017, 08:35
Neil on olnud piisavalt aega.
Kas just27. september 2017, 11:59
lilleks, aga koos sotsidega lillaks küll, see on päris selge.
väike filmikriitik27. september 2017, 07:14
Eesti elu on nagu õudusseriaalis "Elavad surnud", kus "õiged" (parteilased) ei jõua enam nii palju "zombisid" (sante) hävitada, kui neid juurde tekib.
27. september 2017, 08:37
See ongi silmaga nähtav genotsiid, mis Eestis toimub Maha ei lasta, aga elamiseks jäetakse järjest vähem võialusi.
Inimõiguslane27. september 2017, 10:37
Kui on genotsiid, siis peavad olema ka süüdiolevad juht-kurjategijad?
Piilupart on rongijuht27. september 2017, 07:07
No noooo !27. september 2017, 07:53
Jüri juhib kindla käe ja terava mõistusega meid peagi õnnemaale, kus kõike jagub ja jääb ülegi.
Liina27. september 2017, 12:37
Ilma irooniata - Jüri on normaalne ja tark mees. Kõike seda, mida "sinisoki" valitsus nässu keeras ei jõua praegune valitsus ühe aastaga korda teha. Andke neile aega.
Jep27. september 2017, 05:26
Vaatasin minagi seda Kuuuurijat ja mul tekkis küsimus: "Mis selle vallavanemaga ette võetakse?"
Kas valitakse tagasi või siiski antakse kinga?
Kes,27. september 2017, 06:51
peaks valdade rahade liikumist kontroolima ja preemiate jagamist omavahel ja oma tutvusringkonna pukki panemist valla muidusööjate nimekirjas, kes head palka saavad aga töötulemusi pole.Kes kontrollib sotsosakonna tööd ja seal rahade jaotamist?
Reformid27. september 2017, 07:03
Mis vallavanem teha saab, kui riigil on näpud põhjas ja kõrgemalt poolt on antud suunis kõike koondada ja kärpida.
ja 27. september 2017, 07:56
koondada tuleb selle, reffide meisterdatud ja keskide poolt, kuulekalt läbiviidudreformi käigus kõvasti. Muidugi mitte palkasid , vaid ikka inimesi.
Ra27. september 2017, 08:30
Asi ei olnud üksnes selles, et vallavanema otsused sõltuvad riigi rahakotist, vaid üleüldises suhtumises, mis ei kannata vähimatki kriitikat. Kui sellised inimesed on väikeste omavalitsuste eesotsas, siis vesi peale!
ja kus sa seda suhtumist siis näed27. september 2017, 08:42
kas riigikogus, kes tegeleb vaid oma sissetulekutega või valitsuses, kes Brüsselis peasilitusi nurumas käib.
Kuidas kõike?27. september 2017, 08:51
Ikka tavakodanike arvelt! Omasid kärped ja koondamine ei puuduta. Ei meenugu kohe ühtegi vallavanemat, kes oleks oma palka kärpinud. Ikka tõstnud on.
to Reformid 07: 0327. september 2017, 09:43
Normaalselt saab mõelda, inimestega rääkida, nõu anda, viisakalt käituda. Jooksis ju ka saates minema! Kiire koosolekule...
to: Ra27. september 2017, 09:45
Just: siinsamas Rõngu külje all ühinevad KOV- id peaksid ka oma VALITAVAD üle vaatama veel enne, kui hilja.
arvaja27. september 2017, 09:34
Vallavanema suhtumine,üleolevalt rääkimine.!!!See ongi ehe näide,kuidas Riik suhtub inimestesse!!!
................27. september 2017, 10:39
Rahvas ju valib sellised töötajad tagasi. Riigikogu liikmetel on aega istuda KOV des ja nõukogudes. Sellepärast saal ongi vahel tühi. Ei ole vaja kohalikesse omavalitsustesse valida riigikogu liikmeid. Laseme neil seal tööd teha oma suure palga eest.
27. september 2017, 00:17
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Pole27. september 2017, 07:56
sinu ja sinusuguste usujurast inimkonnale sendigi eest tolku. Ainult omakasu peal on väljas kõik ususektide juhid ja poolearulised maksavad.
ziidiuss27. september 2017, 08:43
Aga sina pead võtma USU,mitte sektide juhatajad oma kõrvade vahele.
siidiliblikas27. september 2017, 08:54
Igal terve mõistusega inimesel on usk endasse ja oma pereliikmetesse ilma elupahedeta ja nn. usesektide abita saab iga normaalne inimene hakkama.
suguvennale27. september 2017, 10:28
Aga mida ma's räägin!