Sebastian Vettel (vasakul). Foto: EDGAR SU
Vormel 1
29. september 2017, 11:40

Grosjean tegi ohtliku avarii!

VIHANE: Vettel jättis Malaisia F1 etappi vabatreeningul Hamiltoni kaugele seljataha (5)

Sel nädalavahetusel jätkub vormel 1 sari Malaisias, kus täna tehti algust vabatreeningutega. Kui päeva esimesel mõõduvõtul olid eesotsas Red Bullid, siis teisel korral juba Ferrarid. 

Põletavaim küsimus on mõistagi see, et kas Sebastian Vettelil õnnestub järelejäänud kuue võistlusega kinni sõita 28 punktiline vahe Lewis Hamiltoniga. Vähemalt vabatreeningute põhjal on Malaisias seni kiiremat minekut näidanud Vettel. 

Kui esimesel sessioonil oli Ferrari piloot Mercedesega kihutavast konkurendist umbes poole sekundi võrra kiirem, siis teisel sõidul juba tunduvalt enam. Vettel näitas kiireimat aega ja edestas kuuendana lõpetanud Hamiltoni 1,416 sekundiga. 

Vabatreeningud ei möödunud aga viperusteta. Nimelt sõitis teise sessiooni lõpuminutitel Romain Grosjean oma masinaga seina. Šveitsis sündinud prantslane õnnetuses kannatada ei saanud. 

Homme kell 12 sõidetakse Malaisias kvalifikatsioon. Põhivõistlus peetakse pühapäeval kell 10. 

Hooaja lõpuni jääb veel sõita kuus etappi. Eelmisel GP-l Singapuris juba esimesel ringil katkestama pidanud Vettel jääb Hamiltonist (263 punkti) maha 28 silmaga. Kolmas on Valtteri Bottas 212 punktiga.