Lewis Hamilton (vasakul) koos tiimibossi Toto Wolffiga. Foto: Eddie Keogh
Vormel 1
29. september 2017, 15:24

Hamilton ja Mercedesed võitlevad Malaisia GP-l masinasse pugenud kratiga

Vormel 1 karusell on jõudnud Malaisiasse, kus täna sõideti kaks vabatreeningut. Üllatavalt kesiselt esinesid Mercedesed, kes kiirematest ootamatult palju maha jäid. 

Teisel treeningsessioonil kaotasid nii Lewis Hamilton kui ka Valtteri Bottas Ferrari piloodile Sebastian Vettelile üle 1,4 sekundi. Mercedese bossi sõnutsi Toto Wolffi sõnutsi on nende vormelitel midagi viga, kuid mis, pole selge. 

"Masinasse on pugenud mingisugune kratt (gremlin - inglise k.). Mingisugune fundamentaalne probleem," arutles Wolff. "Vormelid on keerulised masinad - ka kõige väiksema detaili vale talitus mõjub halvavalt. Peame probleemi üles leidma." 

Mercedeste õnneks on vigade paranduseks veel aega. Homme sõidetakse Malaisias kvalifikatsioon, ülehomme põhisõit. Wolff usub, et kui muredest mööda saadakse, ollakse valmis võitlema kõrgeimate kohtade eest. 

"Siinne rada on väga sarnane Silverstone´ile. Seal olime väga kiired ja praegu on arenguruumi veel kõvasti," rääkis ta. "Tänane oli meie jaoks raske, aga oleme seda tüüpi võistlustel tavaliselt väga kiired."