Keith Pupart ja Robert Täht Lubini Cuprumi särgis. Foto: Facebook @skowrography
Võrkpall
29. september 2017, 21:16

Robert Täht ja Keith Pupart paugutasid Cuprumi Poolas võiduni (2)

Täna said sel hooajal esmakordselt ametlikus mängus platsile Poola kõrgliigaklubi Lubini Cuprum eestlasest nurgaründajad Robert Täht ja Keith Pupart, kelle leivaisa alistas liiga avamängus mulluse 11. koha meeskonna MKS Bedzini 3:0 (25:19, 27:25, 25:12).

Avageimi 25:19 võidu järgselt võis ennustada, et saab taaskord kasutada vana võrkpalli nalja: "Tund 20, koos pesemisega."  Ometi olid vähemalt teises geimis vastastel teised plaanid. 

Kuigi teises geimis juhtis Lubini klubi esimeseks tehniliseks vaheajaks rahumeeli 8:4, hakkasid siis Bedzini mehed hambaid näitama. Kohtumise lõpuks 15 punkti toonud Araujo Rodriguese vedamisel võtsid nad vahe hõlpsasti kinni ning järgmisele tehnilisele pausile mindi juba vastaste 12:16 eduseisul. 

Vastaste servivigade ning Tähe ründelöökide abil jõudis Cuprum küll 20:20 viigini, kuid siis jäädi taas kolmega taha. See aga andis võimaluse meie vollekahurile, Robert Tähele, näidata oma servikätt. Eestlase väikese pallinguseeria tulemusena oli kaotusseis tasa mängitud ning geimi lõpp kuulus Lubini meeskonnale 27:25. 

Robert Täht rünnakuhoos. Foto: Facebook @skowrography

Sellega oli aga vastaste vastuhakuvõime murtud. Viimane geim kujunes täielikuks jalutuskäiguks ning vahepeal oli meie meeste koduklubi eduseis suisa 16:4. Kolmanda geimi lõppseisuks jäi 25:12 ning mängu lõpetas vastaste tempomehe Artur Ratajczaki serviviga.

Lubini parimana tõi täna 18 punkti nende diagonaalründaja Lukasz Kaczmarek, Robert Tähe arvele jäi 11 punkti (3 ässa, rünnak 50%) ja Keith Puparti arvele 10 punkti (2 blokki, rünnak 47%).

Järgmine kord astuvad meie mehed platsile kolmapäeval 4. oktoobril, kui lähevad koduliigas vastamisi Szczecini Espadoniga.