Anett Kontaveit.Foto: Maddie Meyer
Tennis
30. september 2017, 12:12

KAHJU! 11 topeltviga teinud Kontaveit kaotas taas avaringis (5)

Anett Kontaveit (WTA 34.) kohtus Pekingis toimuva China Openi nime kandva WTA-turniiri avarinis Austraalia esindaja Darja Gavrilovaga (WTA 22.). Lõpuks sai Venemaal sündinud Gavrilova 7:5, 7:5 võidu.

Avasetis asus Kontaveit küll 3:1 juhtima, kuid peagi olid tablool juba 4:4 viiginumbrid. Ka seti lõpp kuulus Gavrilovale, tasuks 7:5 võit. Teist setti alustas taas paremini Kontaveit, kes läks 3:0 juhtima, kuid Gavrilova tõi kiiresti tabloole 3:3 viigi. Ka seejärel jätkus tasavägina matš, kus Gavrilova oma paremuse lõpuks maksma pani. 

Kontaveit tegi täna 11 topeltviga ja lõi kaks serviässa. Kokku oli eestlannal kasutada kaheksa murdepalli, millest Kontaveit oma kasuks pööras pooled.

23aastane Gavrilova on küll sündinud Venemaal, kuid 2015. aastast on tal Austraalia pass. Karjääri jooksul on ta võitnud ühe WTA ning neli ITF turniiri. Suure slämmi turniiride parim tulemus pärineb Austraalia lahtistelt, kus neiu on jõudnud neljandasse ringi. 

Teises ringis kohtub Gavrilova horvaatlanna Donna Vekici (WTA 45.) või US Openil poolfinaali jõudnud ameeriklanna Coco Vandeweghega (WTA 16.). 

Kontaveidi jaoks pole viimased turniirid kuigi edukalt kulgenud ja viimasest kaheksast matšist on eestlanna võitnud vaid ühe.