Max Verstappen sõitjaterivi juhtimas. Foto: MOHD RASFAN
Vormel 1
1. oktoober 2017, 11:34

Viimaselt kohalt startinud Vettel nägi ränka vaeva, et tiitliheitlust elus hoida!

Viimase Malaisia GP võitis Max Verstappen, Vettel tallas pedaali nagu loom (8)

Tänavu viimast korda sõidetava Malaisia GP-l triumfeeris täna kolmandalt lähtekohalt rajale läinud Max Verstappen, kes esimestel ringidel Lewis Hamiltonist mööda sõitis. Pjedestaali kolmandale astmele tõusis teine Red Bulli piloot Daniel Ricciardo. 

Malaisia GP-l hakkas juhtima juba enne starditulede kustumist, sest vahetult enne starti veeretati boksiteele Kimi Räikköneni Ferrari. Kuigi punaste mehaanikud üritasid meeleheitlikult soomlase turbot korda saada, see neil paraku ei õnnestunud ja 2003. aastal Malaisias oma esimese GP võidu saanud Räikköneni kihutamine oli lõppenud juba enne võidusõidu algust. 

See aga tähendas, et kogu Ferrari lootus jäi viimaselt positsioonilt rajale pääsenud Sebastian Vetteli õlgadele. Metsikut sõitu teinud sakslane andis endast parima ning tõstis oma jõumasina finišilipu langemise hetkeks neljandale positsioonile. 

Esikolmikus pärast avaringe suuri muutusi ei toimunud. Neljandal ringil Hamiltoni skalbi võtnud Verstappen hoidis liidrikohta kindlalt ning ruudulipu kukkudes oli mehe edu briti ees 11 sekundit. Räikköneni katkestamise tõttu neljandalt stardikohalt automaatselt kolmandaks tõusnud Ricciardo veereski samal kohal rahulikult üle finišijoone.

Viis etappi enne hooaja lõppu on MM-sarja üldjärjestus:
1. Hamilton 281 punkti
2. Vettel 247
3. Bottas 222
4. Ricciardo 177
5. Räikkönen 138
6. Verstappen 93

Malaisia GP paremusjärjestus: