Timo Tammemaa meeskond Maaseiki NoolikoFoto: Facebook @VolleybalclubNOLIKOMaaseik
Võrkpall
1. oktoober 2017, 14:50

Rait Rikberg võttis Belgias Timo Tammemaa meeskonnalt suure skalbi

Võrkpalli Belgia kõrgliigas näeb tänavu pallimas kaht eestlast. Lisaks Rait Rikbergile (Meneni Prefaxis) siirdus Euroopa liidu südamesse ka Timo Tammemaa, kes liitus sealse suurklubi Maaseiki Noolikoga. Eile läksid mehed palliplatsil ka vastamisi ning vollesõprade suureks üllatuseks väljus platsilt võitjana äsja profisatsiks hakanud Menen. 

Eesti koondise libero leivaisa oli kodusaalis kaks esimest geimi võitnud punkt-punkti heitluses 25:23 ning 25:19. Kolmandas tundus aga Meistrite liigas palliv Maaseik oma mängu leidvat. 

Tammemaa koduklubi juhtis kolmandat geimi 21:24, kuid siis algas Meneni nurgaründaja Janusz Gorski sõu. Kõigepealt sai Prefaxis mängust punkti ning 22:24 kaotusseisust virutas poolakas järjepanu neli ässa (mängus kokku 10), mis kodumeeskonnale ülimagusa 3:0 võidu tõi. 

"Olime jah tublid," kiitis Rait Rikberg meeskonda. "Minna kaotusseisust servima ning virutada järjest neli ässa, nii et vastased ühtegi teist puudet teha ei saanud, ja veel sellise klubi vastu, kes mängib Meistrite liigat. Äge."

Kui tavapäraselt kujutab võrkpallisõber ässpallingut ette platsile maha löödud pallina, siis Menenis tuleb rohkem ette lakke lennanud palle. "Meil saal on selline väike karukoobas, eks sinna ole see koer tegelikult maetud," paljastas Rikberg avaliku saladuse. "Vastased said küll käed alla ja üritasid neid palle üles tuua, aga mänguvahend läks lakke. Siin on kõigil raske mängida meiega." 

Viimase lausega nõustus ka Tammemaa: "Vastuvõtul olime kehvad, kuna see lagi on nii madalal, siis pooled pallid lendasid sinna."

Maaseiki näol on tegemist mitmekordse Belgia meistriga, kes eelmise sajandi lõpus ka Meistrite liiga finaalis mängis. Kuigi viimastel aastatel pole koduses liigas kullani jõutud ning ka suurimas klubisarjas on üldjuhul piirdutud alagrupiga, ei tähenda see, et eile poleks võitu eeldatud. 

"Eks see oli ikka paras üllatus," nentis Tammemaa. "Pärast mängu treeneriga mingit jutustamist polnud. Eks esmaspäeval ole näha, mis saab. Kas tuleb peapesu või mis. Analüüsima hakkame kindlasti."

Meneni klubi jaoks polnud tegemist ainulaadse skalbiga, viimase kümne aasta jooksul on Maaseiki ikka korra-paar suudetud ka alistada, kuid tähtis sündmus oli see igatahes. 

"Suurt pidu polnud, aga kuna siin on nii kui nii selline komme, et pärast mängu minnakse meeskonnaga üles sponsorite ja fännidega juttu ajama, siis rõõmustatud sai küll," sõnas Rikberg.