Janno Ligur liidripositsioonil.Foto: Rihards Baumanis
Auto-Moto uudised
1. oktoober 2017, 18:47

HEA TÖÖ! Janno Ligur tuli EM-sarja kokkuvõttes kuue sekka

Täna Saksamaal Esteringi rajal lõppenud rallikrossi FIA Euroopa meistrivõistluste EM-etapil saavutas eestlastest kõrgeima koha taas Super1600 klassi sõitja Janno Ligur, kes finišeeris finaalis kõrgel neljandal kohal

Etapi tulemusena tõusis Ligur üldarvestuses ühe koha võrra, lõpetades hooaja kuuendal kohal, mis on ühtlasi Liguri senise karjääri parim tulemus. Siim Saluri sõitis end aga sellel hooajal teistkordselt välja poolfinaali, tosina parema hulka. Hooaja kokkuvõttes Salurile 17. koht.

Janno Ligur etapist: „Saksamaal on asi lihtne – kogu see sõit siin oleneb esimesest kurvist. See, kuidas tollest teiste hulgas läbi pääsed, selliseks kujuneb ka ülejäänud sõit. Esimeses eelsõidus pidurdas leedukas Navickas mu ees selles samas kurvis nii järsult, et pidin äärepealt auto välja suretama."

"Tulemuseks 11. aeg ja sellest kohast enam paremat võtta ei olnud. Teine eelsõit oli tipp-topp – sain alguses ilusti eest minema ning kohe oli ka korralik aeg olemas - kolmas. Kolmandas eelsõidus läksime esimese päeva korralikku tulemust kindlustama ning oli näha, et kõik teised mehed võtsid samuti stardisirgele järgneva kurvi rahulikult ja autot lõhkuma ei läinud. Nii ka mina, tulemuseks kaheksas aeg. Neljandas eelsõidus sai auto stardis trügimisel tagant pihta ja üks uniball läks katki. Tagumine parem ratas segas selle tulemusena omajagu sõitmist ning auto oli tugevalt ülejuhitav. kaheksas aeg nendes tingimustes oli tegelikult väga okei," lisas ta.

"Poolfinaal oli tipp-topp ja läks väga hästi. Saime stardist hästi minema ja suutsime ees temopt teha. Tulemuseks peaaegu et esimene koht! Finaalis oli samuti väga hea start, aga taas – avakurvis lükati mind risti teele, kus tuli igalt poolt päris palju lööke pihta. Esivedrustuses sai midagi selle tulemusena viga ning autol oli kogu ülejäänud sõidu korralik vibra sees ja pidurdusmaad läksid seetõttu väga pikaks. Aga rabelesin lõpuni välja.“

Ligur hooajast: „Hooajaga tuleb ülimalt rahul olla! Kuuest etapist neljas sõitsin finaali – seda ei osanud ise ka oodata. Kaks podiumit ka sinna juurde – väga super. Võib öelda, et seal, kus auto ilusti töötas, olime ka finaalis. Seni parim hooaeg! Linnemann jäi küll ainult ühe punktiga ette, aga teda tänasega enam kätte ei saanud.

2015. aastal olin seitsmes ja möödunud hooajal kaheksas. Sellises konkurentsis, kus esimesed 12 meest sõidavad paari kümnendiku sisse, tuleb igati rahul olla. Et sääraste vahendite ja võimalustega nagu meie, suudame nii kõrges konkurentsis üldse sõita. Tänan oma meeskonda ning fänne ja toetajaid!“

Saksamaal toimunud etapi võitis Kasparas Navickas (Leedu), teiseks tuli Jussi-Petteri Leppihalme (Soome) ning kolmandaks sõitis end Artis Baumanis (Läti). FIA Euroopa meistrivõistluste üldarvestuses on käesoleva hooaja kõige kiirem mees Super1600 klassis Krisztian Szabo (117 punkti). Szabole järgneb 127 punktiga lätlane Artis Baumanis ning kolmanaks tuli soomlane Jussi-Petteri Leppihalme (121 punkti).

Sellega on eestlaste jaoks rallikrossihooaeg lõppenud. Järgmisel hooajal tehakse esimesed stardid aprillikuus, kui toimub Eesti meistrivõistluste treeningpäev.