Bamba Fall täna Tallinna lennujaamas.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
3. oktoober 2017, 14:00

FOTOD | Eestisse naasnud korvpallisõprade lemmik Bamba Fall: see on minu jaoks uus algus (12)

Septembri keskel tuli Eesti korvpallisõprade jaoks tore uudis - aastaid Kalev/Cramos mänginud 217 cm pikkune senegallane Bamba Fall liitub "väikese" Kalevi ehk TLÜ/Kalevi meeskonnaga.

Esialgu oleks keskmängija pidanud Eestisse jõudma juba 5. septembril, aga viisaprobleemid hoidsid teda esmalt kodumaal ja siis Egiptuse pealinnas Kairos kinni. Eile sai ta lõpuks Eesti viisa ja asus öösel Frankfurdi kaudu Tallinna poole teele, jõudes lõunaks Maarjamaa pinnale. Eesti meistriliiga algab juba sel nädalal ja siis saame ka vastuse, millises vormis hiiglane on.

"Elasin Kairo lennujaama lähedal hotellis. Ma ei nurise, seal olid korralikud tingimused," meenutas Fall enam kui kaks nädalat kestnud perioodi.

Kuidas ta ennast sel ajal vormis hoidis? "Tegin kätekõverdusi ja jooksin. Ega seal väga muud teha ei saanud. Nüüd peaksin iga päevaga paremasse vormi minema. Hakkan täna ja homme kõvasti tööle - küll ma mängima hakkan," vastas ta.

Pärast 2014. aastal Kalev/Cramost lahkumist siirdus ta esmalt Riia VEFi ja siis Kosovo parimasse meeskonda Priština Šigali. Seejärel ootas teda Iraani klubi Azadi ülikooli esindamine. Viimased aasta aega pole Fall klubikorvpalli mänginud, aga hoidis ennast töös Senegali koondise juures. "See on minu jaoks uus algus. Pärast Eestist lahkumist on juhtunud palju asju, aga olen need seljataha jätnud ja tahan Kalevit aidata nii palju kui võimalik," lausus ta.

TLÜ/Kalev alustab Eesti meistriliigat reedel, kui külla sõidetakse Pärnu Sadamale.