Julen Lopetegui plaanib Piqued ka edaspidi oma tegemistesse kaasata. Foto: Gian Ehrenzeller
Jalgpall
3. oktoober 2017, 18:43

Hispaania koondise peatreener toetab Pique'd: tean, et saan ta peale loota

Hispaania jalgpallikoondise peatreeneri Julen Lopetegui ei kahtle Gerard Pique soovis esindada Hispaania jalgpallikoondist ning meest oma plaanidest maha ei kanna. 

FC Barcelona keskkaitsja Gerard Pique sõnas nädalavahetusel toimunud Kataloonia iseseisvusreferendumi valguses, et kui kohalik alaliit näeb temas  edaspidi murekohta, siis võib ta koondise esindamisest loobuda. 

"Arvan, et võin [Hispaania esindamist] jätkata, aga kui jalgpalliliit arvab, et ma olen probleem, siis astun tagasi ja lõpetan koondisekarjääri veel enne MMi," lausus 91 korda Hispaaniat esindanud Pique pärast Barcelona 3:0 võitu Las Palmase üle.

Koondise peatreeneris Pique meelestatus muret ei tekita. "Ta ei ole meie jaoks probleem," sõnas Lopetegui Cadena Serile. "Ta on suurepärane jalgpallur ja tema kohalolek muudab meid paremaks. Loomulikult jääb ta meiega. Pique annab endast alati maksimumi."

"Paljud võivad küll teda poliitiliste vaadete pärast kritiseerida, kuid tean, et saan ta peale loota ja et Pique pole meid kunagi alt vedanud," sõnas peatreener. 

"Gerard on mängija ning mina olen treener," jätkas Lopetegui. "Me räägime jalgpallist ja meie eesmärgiks on võita MM. Jalgpall ühendab inimesi ja keegi ei saa kasutada meie armastatud mängu poliitilise vahendina."

Tänasele Hispaania koondise treeningule tuli kohale suur hulk fänne, kes kõik Pique välja vilistasid. Kuigi politsei konfiskeeris poolehoidjatelt kõik provokatiivsed loosungid, ei olnud nad väljaku kõrvalt kostuvat vilekoori võimelised summutama. Treening katkestati 23 minuti järel.