Anna Pohlak Barcelona EMOs.Foto: annapohlak.com
Spordivaria
4. oktoober 2017, 10:27

Eesti purjetaja õuduste ööpäev Hispaania haiglas (14)

Katalaanide iseseisvusreferendumist lõikas imelikul kombel kasu Eesti purjetaja Anna Pohlak. Tänavatel aset leidvate konfliktide tõttu lükati Barcelonas toimuva EMi algust edasi. Kuidas saab see aga kellelegi kasulik olla?

Pohlaku lugu algas Pürenee poolsaarele reisides. Nimelt hakkas läbi Istanbuli Barcelonasse lendaval eestlannal õhusõidukis viibides kõht tugevalt valutama. Neiu enda sõnade kohaselt ei suutnud ta oodata, et õhureis läbi saaks. 

Pärast lennureisi lõppu haaras Pohlak pagasi ning pages taksoga hotelli. Reis oli jäänud selja taha, kõhuvalu aga mitte. 

Järgmisel päeval kõhuvalu ainult tugevnes ning sundis eestlannat terveks päevaks voodisse. Lõpuks oli kõhuhäda muutunud nii rängaks, et Pohlak otsustas kohalikku EMOsse pöörduda. 

Õhtul kell kuus raviasutusse jõudnud eestlanna pidi seal lõpuks veetma 23 tundi. Neiu sõnade kohaselt meenutasid ruumid ühel hetkel tema jaoks rohkem juba vanglat kui haiglat. Pohlakuga tegelevad arstid ja õed suutsid teda korduvalt ignoreerida ning lihtsalt ära unustada. 

Pärast mitmeid teste ja tundide viisi ootamist sõnasid meedikut talle, et valu põhjuseks pole tema pimesool. Selleks ajaks oli valu ka väiksemaks läinud ning lõpuks, 23 tundi hiljem, pääseski Pohlak haiglast minema. 

Kuidas aga eestlanna sellest ikkagi kasu lõikas? Nimelt lükati referendumi tõttu edasi EMi algust. Ehk esialgse kava tõttu oleks eestlanna oma probleemide tõttu kirja saanud kaks mitte starti tulekut, kuid tänu viivitusele saab võistlust alustada teistega sama pulga pealt.

Anna Pohlaku ingliskeelset blogipostitust saab lugeda tema kodulehelt.