Andreas Veerpalu.Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
4. oktoober 2017, 13:33

Norras treeniv Andreas Veerpalu: eesmärk on pääseda olümpiale (18)

Norras kõrgharidust omandav Andreas Veerpalu kirjeldab Team Haanja blogis lähemalt fjordidemaal kogetud intensiivseid treeninguid ning toob välja tänavuse hooaja eesmärgid.

"Iga koolipäev algab treeninguga. Esmaspäeviti on plaanis pikemad intervallid, neljapäeviti aga lühemad ja nii iga nädal. Pärast treeningut on üks koolitund, näiteks võrkpall või tantsimine.

Rohkem harjumist vajavadki siinsed treeningud, mis on palju intensiivsemad kui Eestis. Iga nädal on kaks tugevat trenni ning olenevalt nädalast isegi rohkem. Siiani üks kõige raskemaid katsumusi on olnud suusaimitatsiooni treening ainult vastu mäge, millega kogusime 700 tõusumeetrit! Trenn algas kerge 30 minutilise soojendusega, mille järgselt ootas ees 6 korda 8 minutit ainult hüppega vastu mäge. Pool teest toimus heal pinnasel, kuid edasine oli vaid pehmes soos.

Palju on ka erinevaid teste, näiteks jooksmine mäkke, 12km uisurull, paaristehnika, jooksmine (hapniku tarbimise test)- ja rullsuusatamine lindi peal. Neid teste on tehtud siin juba pikka aega, mistõttu saab enda tulemusi võrrelda paljude erinevate tugevate sportlastega. Kõige raskem test on jooks vastu mäge- 6.4 km ja umbes 350 tõusumeetrit. Kui seal pärast finišit pikali pole, siis sa pole ilmselgelt endast kõike andnud.

Hooaja kõige suurem eesmärk on pääseda olümpiale ja teha seal oma parimad sõidud. Kindlasti tahan hästi esineda maailma karikaetappidel ja teistel FIS võistlustel, et teenida Eestile juurde olümpiakohti."

Pikemalt saab Veerpalu tegemiste kohta lugeda Team Haanja blogist.