Priit Vene.Foto: Aldo Luud
Korvpall
4. oktoober 2017, 22:48

Priit Vene: keegi platsi peal pikali ei kukkunud ja võimalus jäi alles

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond kaotas FIBA Europe Cupi teise eelringi avamängus Istanbuli Büyükcekmecele 78:87. Korduskohtumine peetakse 11. oktoobril Tartus ja seal vajatakse põhiturniirile pääsemiseks vähemalt 10punktilist võitu.

Tartlased võitsid avapoolaja 52:43 ja juba skoor näitas, et vastaste kaitse harutati esimese 20 minuti jooksul täiesti lahti. Kuigi tartlased tabasid kohati ka rasketelt positsioonidelt, leiti tihti tee ka korvi alla. Erilistes raskustes olid Büyükcekmece pallurid mängujuht Vytenis Cizauskase ja tsenter Carl

Engströmi koostöö takistamisega.Parimal juhul 13 punktiga juhtinud Tartu visketabavus oli avapoolajal väljakult 31st 21 ehk 68 protsenti.

"Korralik lahing. Tulime energiliselt peale ja kontrollisime mängu. Nad mängisid sellist laiska mängu, aga siis tegid nad muudatusi ja võtsid ennast kokku. Jäime natukene surve alla, aga liiga suurelt me neid eest ära ei lasknud. Arvan, et jätsime võimaluse alles," võttis suvel Tartu peatreeneriks saanud Priit Vene kohtumise kokku.

Kaotusseisu jäi Tartu juba kolmanda veerandi keskel ja lõpuminutitel enam võiduvõimalust ei tekkinud. Et võistkonna koosseisus on sel hooajal kogenuid tegijaid vähem, said korralikult mänguaega ka Tartu korvpallikooli kasvandikud. 16aastane Hendrik Eelmäe viibis platsil 19 ja temast kaks aastat vanem Märt Rosenthal 10 minutit. Punktiarvet noormehed siiski ei avanud.

"Hakkasime kiirustama, nagu see noortel meestel ikka käib. Aga keegi platsi peal pikali ei kukkunud, kõik jäid ellu. Mõni oleks äkki ära minestanud, aga ei olnud hullu midagi. Järgmises mängus on nad juba oluliselt paremad - teavad, kus nad on käinud ja olnud. Nad nägid korraks selle taseme ära. Ega maailmas korvpalli mõttes väga palju hullemaid kohti pole kui Kreeka ja Türgi. Seal hakkab saal hetkega kaasa elama ja röögatama," leidis Vene.

Tartu sõitis Istanbuli vaid 10 mängijaga, kellest ainsana ei saanud platsile Kent-Kaarel Vene. Robin Kivi peaks järgmiseks nädalaks rivis olema, aga Kristen Meister käis operatsioonil ja tema taastumist mõõdetakse kuude, mitte nädalatega.