Foto: Tiina Kõrtsini
Nädala TOP
6. oktoober 2017, 18:21

Top | Orissaare seeneline ja EKRE (55)

President – mis ta nimi nüüd oligi – „Orissaare seeneline“ neelas Hannes Võrno konksu alla ja hakkas avalikult väitlema oma rõivastuseeskujude teemal. Diplomeeritud moekunstniku asemel usaldab riigipea rohkem Õhtulehe ajakirjaniku stiilinõuandeid. Rõivaist enam ärritas president pigem Võrno EKRE taust, sest Kaljulaid hoiatas rahvast EKRE eest.

Kataloonia-Eesti-Island

Kataloonia referendumi järel jäi silma Eesti kui riigi ja kui ELi eesistuja eriline hambutus. Oma seisukohad öeldi välja pika vinnaga ega kiirustatud Hispaania keskvõimu jõukasutust hukka mõistma. Ometi asub meie välisministeerium Islandi väljakul. Omal ajal nuiasime ise teistelt tunnustust, kataloonlastele vestame aga jutukest Hispaania põhiseadusest.

Kuldaväärt pensionärid

Õnn tuli järjekordselt pensionäride õuele, kui valimiste künnisel jagati 110 eurot üksikult elava pensionäri toetust nendele, kes osanud end ka juriidiliselt üksi elama sättida. Riigi kõrval hoolib ka Tallinna – poliitikud lubavad ka linna toetust 100 euroni kergitada.

Rail Balticu käsuliin

Huvitav areng on olnud Rail Balticu projektis, kus asja asub Eestis juhtima endine sõjaväelane. Läbi aegade on olnud teada, et sõjaväes ei tule oma peaga mõtlemine kasuks. Ohvitser on aga harjutatud käsuliini pidi korraldusi täitma ega salli vastuvaidlemist. RB rajatakse nüüd käsu korras.

Pärnu hiigellennuväli

Riik külvab lennukilt raha, kui annab Pärnu sisuliselt külalennuvälja remondiks ulmelised 20 miljonit. Võrdluseks – Tallinna lennujaama suurremont maksab 34 miljonit. Pärast remonti usutakse siia kiirustavat jõukaid lääne turiste suurtel kiirustel ja hulgakaupa. Tõenäolisemalt ootab toda lennuvälja Saaremaa süvasadama saatus, kui tegu pole hoopis militaarprojektiga. Sadam küll ehitati valmis, kuid millegipärast ei kiirusta laevad sinna sõitma.