Raigo Mõlder (vasakul).Foto: MATI HIIS
WRC
6. oktoober 2017, 16:17

Raigo Mõlder: kodusest rallist eemale jäämine jääb veidi kripeldama

Järgmisel nädalal toimuva Saaremaa ralli suurimaks publikumagnetiks on kohalik rallikuulsus Ott Tänak, kes tuleb starti ilma oma tavapärase kaardilugeja Martin Järveojata.

Koht Tänaku kõrval siiski tühjaks ei jää ja kõrvalistmel asub kaarti lugema hoopis Georg Gross. Lääne-Virumaa rallimees on tänavuse Eesti meistritiitli juba kindlustanud ja seega võib saab ta pingevabalt hoopis kaardilugejaks kehastuda.

Eesti meistrivõistlustel luges Grossile kaarti varem Tänakuga koostööd teinud Raigo Mõlder, aga seekord jäävad tööta nii Järveoja kui ka Mõlder.

„Meil on Georgiga Eesti meistritiitel taskus ja see, et Ott saab kodus WRC autoga sõita, on kindlasti fännidele maiuspala. Eks see kodusel juubelirallil mitte osalemine jääb veidi kripeldama, kuid eks neid juubelirallisid on veel tulemas ja kavatsen neist siis osa võtta,“ sõnas Mõlder plaanide muutuse kohta.

„Georg saab enne võistlust kõvasti n-ö kuiva trenni ehk siis loeb minu vanu legendiraamatuid. Eks ta on ju harjunud legendi kuulama, nüüd tuleb tal seda aga ise lugema hakata. Ise olen Saaremaal kohal ning koordineerin hoolduspargis meeskonna tööd,“ lisas Mõlder.  

50. Saaremaa ralli start antakse traditsiooniliselt Kuressaare keskväljakul, kui reedel, 13. oktoobril kell 17.30 sõidab esimene võistlusauto stardipoodiumile.
Reedel sõidetakse kolm katset, nende hulgas ka Kuressaare linnakatse. Laupäeval, 14. oktoobril sõidetakse kaheksa kiiruskatset, teiste hulgas ka tänavuse ralli punktikatse SS11 Sääre/Silveston (18,22 km).

Seda katset sõideti Saaremaa rallil viimati 2001. aastal. Ühtekokku läbitakse kahe päeva jooksul 130,71 katsekilomeetrit.

Kiiruskatsed on pealtvaatajatele tasulised, v.a reedeõhtune publikukatse Kuressaare linnas. Rallipass (rinnamärk) ja ralli meened on müügil alates kolmapäevast, 11. oktoobrist rallipoes, mis asub Saare Selveris (Tallinna 77). Rallipass hinnaga 15 eurot tagab pääsu kõigile soovitud kiiruskatsetele ja ka laupäeva õhtul Kuressaare Spordihoones toimuvale after party’le.