Siim Luts (vasakul).Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
6. oktoober 2017, 20:14

ÕL PORTUGALIS | Siim Luts: teame, et meiesugusele meeskonnale midagi lihtsalt ei tule (1)

Eesti jalgpallikoondis kohtub homme Lõuna-Portugalis, Faro lähistel MM-valiksarja eelviimases kohtumises Gibraltariga. Vasakäär Siim Luts tegi kaasa ka aastataguses 4:0 võidumängus.

"Arvan, et eelmist ja homset mängu on raske võrrelda," lausus ta mängueelsel pressikonverentsil. "Valmistumine mänguks on suhteliselt sarnane. Teame, et meiesugusele meeskonnale midagi lihtsalt ei tule. Peame iga mäng endast maksimumi andma ja seda ka homme tegema lähme. Et seis oleks sama nagu aasta tagasi." 

Kas meeskond on valmis homme võitma? "Usun, et kõik teavad, mille pärast väljakule lähme. Loodame ilusat ja jalgpalli mängida ja kolm punkti koju tuua." 

Selge see, et ründavatele mängijatele tuleb homne mäng lustlikum kui nii mõnigi teine, sest palli peaks Eestile rohkem jaguma. "Ei oska kommenteerida. Eks kõik mängud oled ühesugused, pall on alati mängus ja oleneb, kuidas palliga meeskond mängib. 

Teisest küljest, võib-olla saame rohkem palliga olla. Peame seda ise enda käes hoidma ja ohtlikke olukordi tekitama."

Peatreener Martin Reim kinnitas, et Luts on homme põhikoosseisus.

Gibraltar peab oma valikmänge Lõuna-Portugalis, sest neil endil puudub UEFA nõuetele vastav staadion. Tõsi, homne matš peaks olema Gibraltari viimane võõral väljakul, sest nende endi staadion saab järgmiseks aastaks renoveeritud.