Dani Sordo oli sunnitud oma Hyundaiga katkestama. Foto: Twitter @RallysupportNL
WRC
7. oktoober 2017, 17:16

M-SPORT HÕISKA! Sordo ja Mikkelsen katkestasid 300 meetrise vahega

M-Spordi rallitelgis kõlasid ilmselt rõõmuhõisked pärast 12. kiiruskatset, kui oli selge, et Hyundai piloodid Dani Sordo ja Andreas Mikkelsen olid sunnitud Hispaania ralli katkestama. 

Enne katset üldjärjestuses teist kohta hoidev Sordo jättis masina raja pervele 7,5 kilomeetrit pärast starti, kui oli tabanud sõidujäljes olevat kivi, mis mehe roolimehhanismi ära lõhkus. 

Kümme minutit hiljem oli rajal Mikkelsen, kes Sordo masinast küll mööda tuhises, kuid 300 meetrit pärast hispaanlast samamoodi auto tee kõrvale pidi jätma. Põhjuseks samamoodi katkine roolimehhanism. 

See aga tähendab, et Hyundai masinatest on ainsana veel heas konkurentsis Thierry Neuville, kes hoiab pärast 12. katset viiendat kohta. M-Spordi esindajad Sebastian Ogier ja Ott Tänak on vastavalt teine ja kolmas. 

Sealjuures raporteeris ralliraadio, et sõidujäljes varitsevale kivile said pihta ka Tänak ja Östberg. Eestlane jäigi pärast kiiruskatse lõppu korraks seisma, et oma auto üle vaadata, kuid sõnas, et päeva viimasel katsel probleeme ei tohiks esineda. 

Östberg aga nii hõlpsalt ei pääsenud. Katse viimasel sektoril andis norralane ära kuus sekundit ning juhitavus on mehe sõnul kõvasti halvemaks läinud.