Jürgen Klopp on Liverpoolis töötanud täpselt kaks aastat.Foto: CARL RECINE
Jalgpall
8. oktoober 2017, 17:24

Kaks aastat Jürgen Kloppi – kas sakslane täidab suure lubaduse?

Kaks aastat tagasi määrati Liverpooli jalgpalliklubi peatreeneriks Jürgen Klopp. Mees lubas, et toob nelja aasta jooksul Inglismaa meistritiitli taas suure ajalooga klubile. Praegu küsivad paljud fännid – kas tiim on ikka õigel kursil?

Vaatame numbrite maailma. Klopp on Liverpooli peatreenerina tegutsenud 111 mängus, võite on kogunenud 55, viike 33 ja kaotuseid 23.Tähendab, et võitjana on Klopi hoolealused platsilt lahkunud veidi vähem kui pooltes matšides.

Sakslase võiduprotsent on 49,5, Dortmundi Borussias saavutas ta 318 matšiga võiduprotsendi 56,3.

Jürgen Klopp on Liverpoolis töötanud täpselt kaks aastat. Foto: CARL RECINE

Pärast Brendan Rodgersi asendamist lõpetasid Klopp ja Liverpool esimese hooaja kaheksandana, kuid esimesel täispikal aastal õnnestus liigas välja võidelda neljas koht ning tänavu mängitakse taas Euroopa Meistrite liigas.

Sotsiaalmeedia on pungil fännide ja ekspertide arvamusi ning kõige enam heidetakse Klopile ette probleeme kaitsefaasis. Mure polegi tegelikult ainult kaitsemängijates, vaid kogu tiimi mängujoonis pole täielikult tasakaalus.

Liverpool Echos minnakse ka veidi isiklikumaks ja süüdistatakse Kloppi selles, et ta pole toonud maailmaklassi keskkaitsjat. Suvel püüdis ta värvata Virgil van Dijki, kuid tulutult. „Van Dijk pole maailmas ainus keskkaitsja ja kindlasti on olemas paremaid mehi kui (Joel) Matip, (Dejan) Lovren ja (Ragnar) Klavan,“ avaldatakse portaalis arvamust.

Jürgen Klopp on Liverpoolis töötanud täpselt kaks aastat. Foto: CARL RECINE

Kuidas hindad sina, Õhtulehe lugeja, Klopi senist tööd Liverpooli juhendajana?