Ott Tänak.Foto: AFP
Spordiblogi
9. oktoober 2017, 00:10

Pluss, miinus, ennustus | Tipptasemel Tänak, tüütav kisma Euroopa korvpalli pärast ning vutikoondise mäng Bosnia ja Hertsegoviinaga (1)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 9. oktoobri valik.

Möödunud nädala pluss

Rallisõitja Ott Tänak tõusis tänu Hispaania ralli kolmandale kohale WRC-sarjas poodiumile  10. korda. Sellel hooajal on poodiumikohti tulnud lausa kuus. Tänakut karjääri jooksul rohkelt aidanud Markko Märtin suutis kolme sekka tulla 18 juhul, seega vahe pole enam sugugi suur. Need arvud kinnitavad taas, et Tänak on leidnud tipprallisõitjale vajaliku stabiilsuse. Pole vahet, kas sõidetakse kruusal või asfaldil - Tänak on sisuliselt alati kiiremate seas. Hispaanias oli tema pool ka terake õnne. Laupäeval lõpetas Andreas Mikkelseni ja Dani Sordo ralli üks ja sama kivi. Ka Tänak riivas sama pahalast, aga Ford Fiesta jäi terveks. Nüüd ootavad ees vaid Walesi ja Austraalia jõuproovid ning praegu liigub kõik selles suunas, et Tänak lõpetab hooaja kokkuvõttes esikolmikus. Liider Sebastien Ogier on ilmselt liiga kaugel, teise koha eest võideldakse langevas joones sõitva Thierry Neuville'iga.

Möödunud nädala miinus

Rahvusvahelise korvpalliliidu (FIBA) ja Euroliiga vaidlus ei lõppe vist kunagi. Tegelikult võiksid kaks organisatsiooni kiiremas korras sõjakirve maha matta, sest praegu ei tea Euroopa koondised isegi seda, millal peetakse nende esimene MM-valiksarja mäng. FIBA nõustus nädala keskel novembris ja veebruaris neljapäevadele plaanitud matšid reede peale lükkama ning lootis, et Euroliiga tõstab oma kohtumised varasemaks. Sellega Euroliiga klubide esindajad aga nõus ei olnud ning patiseis jätkub.

Euroliiga boss Jordi Bertomeu. Foto: AFP

Tuleva nädala ennustus

7

protsenti on tõenäosus, et Eesti jalgpallikoondis võidab 2018. aasta MM-valikturniiri viimases voorus teisipäeval Tallinnas Bosnia ja Hertsegoviina esindust. Ilmselt teeb matši pingevabamaks asjaolu, et mõlema võimalused alagrupis teiseks ehk eeldatavale play-off'i kohale tõusta on kasinad. Õigupoolest Eestil neid ei olegi. Bosnia peab võidu korral lootma, et Kreeka ei suuda kodus jagu saada nõrgukesest Gibraltarist. Eesti sai 2005. aastal Balkani riigist 1:0 jagu, aga toona oli tegu sõprusmatšiga. Viimase kolme omavahelise kohtumise väravate vahe on aga Bosnia kasuks 14:0.

Eesti kapten Ragnar Klavan. Foto: Martin Ahven