Rapla AVIS UtilitasFoto: Martin Ahven
Korvpall
9. oktoober 2017, 20:47

Rapla purustas Kalevi, Upson hiilgas nelja blokiga (1)

Eesti korvpalli meistriliigas noppis Rapla AVIS Utilitas täna väikese Kalevi vastu oma liigahooaja esimese võidu, kui oli Talinna Kalev/TLÜ meeskonnast parem 78:56.Hooaja avamängus pidi Rapla tunnistama lisaajal valitseva meistri BC Kalev/Cramo 78:76 paremust. Kalev/TLÜ võitis esimeses voorus Pärnu Sadamat 78:72. Kui avavoorus kulges mõlema meeskonna mäng tasavägises võtmes, siis täna tegid Aivar Kuusmaa hoolealused asjad selgeks teisel veerandajal.

Esimesed kümme minutit suutis väike Kalev eelkõige Kristo Saage vedamisel näidata ilusat mängu ning esimesele pausile mindi isegi nende 20:18 eduseisus. Teisel veerandajal meeste mäng paraku lagunes. Kalev sattus kimpu vigadega ning lubas mullusele hõbedameeskonnale 15 vabaviset, millest raplakad 11 ka tabasid. Teine veerandaeg kaotati 10:27 ning poolajaks olid kaotusnumbrid 30:45.

Pärast säärast vabavisketsüklit oli kohtumise teine poolaeg pelgalt vormistamise küsimus. Kolmanda veerandaja lõpuks näitas tablool juba Rapla eduseis 68:43 ning lõpusireeni kõlades olid protokolli kantud numbrid 78:56. Sealjuures on märkimisväärne, et kui ainuüksi teisel veerandajal oli Raplal kasutada 15 vabaviset, siis kogu kohtumise peale oli vastav number lõpuks 19. 

Võitjate parimana tõi Nolan Cressler 20 punkti, Maris Zildnis ja Gert Dorbek lisasid omalt poolt vastavalt 15 ja 16 silma. Bamba Fall tänases kohtumises kulpidega ei hiilanud, viskeblokeeringute eest hoolitses täna Rapla teine ameeriklane Devonte Upson, kes 4 blokki kirja sai. Kalev/TLÜ resultatiivseim oli 8st kaugviskest 5 tabanud Kristo Saage 19 punktiga.