Panama - Costa Rica 2:1Foto: STRINGER
Jalgpall
11. oktoober 2017, 09:22

Täiendatud

GALERII | Pisike Panama vormistas jalgpalliime, USA jääb MMilt eemale

Põhja- ja Kesk-Ameerika jalgpalli MM-valiksarjas sai suurüllatusega hakkama Panama, kes pääses ajaloos esimest korda maailmameistrivõistluste finaalturniirile. Samal ajal jäi välja USA, kelle puudumine on korralik löök potentsiaalsele teleauditooriumile.

Viimases voorus võitis Panama 2:1 Costa Ricat, samal ajal jäi USA 1:2 alla Trinidadile ja Tobagole. Honduras võitis 3:2 Mehhikot. Otse pääsevad Venemaal toimuvale MMile Mehhiko, Costa Rica ja Panama, Honduras kohtub play-off’is Austraaliaga.

USA jalgpallikoondis on alates 1990. aastast osalenud kõigil MM-finaalturniiridel, 1994. aastal võõrustajana. 2002. aastal jõuti kaheksa hulka, kahel eelmisel turniiril (Lõuna-Aafrika Vabariigis ja Brasiilias) 16 hulka.

Seekordne eemalejäämine on kindlasti väike löök ka FIFAle, sest kaotatakse suurel hulgal teleauditooriumit (USAs elab 325 miljonit inimest). Samas tuleb märkida, et majandusliku poole pealt on teleõigused USA kanalitele juba ammu maha müüdud ning selles osas FIFA rahalisi kaotusi tunnista.

Kindlasti oleks MMile intriigi lisanud ka korraldajamaa Venemaa ja Ameerika Ühendriikide vastasseis, kuid see jääb siiski tulemata. 

USA fännidele veelgi enam soola haavale raputamiseks tasub mainida, et alles 7. oktoobril võideti MM-valikmängus Panamat 4:0.