Tartu Ülikool pidi Türgi meeskonna paremust tunnistama.Foto: Reigo Teervalt
Korvpall
11. oktoober 2017, 21:34

Priit Vene: proovisime asju muuta, aga vastased on lihtsalt paremad (1)

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond kohtus FIBA Europe Cupi teises eelringis Türgi klubi Istanbuli Büyükcekmecega ja kaotas 68:73. Kahe mängu kokkuvõttes jäi vahe miinus 14 ja seega põhitunriirile Tartu ei pääse.

"Võrreldes Türgis peetud mänguga kasutasin teist algkoosseisu, et kaitses paremini pidama saada. Algus oli korralik, aga meil pole väga palju käike. Mida aeg edasi, seda rohkem väsisime ja vastased ei hakanud tõmblema. Teine poolaeg tundub olevat nende trump - sellel hooajal on nad viiest mängust võitnud neli ja alatu lööb vahe välja teisel poolajal," võttis suvel Tartu peatreeneriks saanud Priit Vene mängu kokku.

Tartu sai tänu ameeriklase Steven Cooki soolole avaveerandil ligi 10 punktiga ette, aga poolajaks oli mäng tasa ja viimast 20 minutit dikteerisid juba vastased. Statistikas tuli oluline vahe sisse pallikaotustes - Tartu tegi neid 14, Istanbuli klubi vaid viis.

"Eks see ongi kvaliteedi näitaja, kui tihti suudetakse rünnakul normaalse viskekohani jõuda ja pall õigesse kohta toimetada. Eks nad hakkasid teisel poolaja kaugelt sisse viskama. Proovisime maa-ala kaitset, aga vahel taanduvad asjad lihtsalt respekti küsimusele. (Vastaste snaipri) Vojdan Stojanovski vastas võib mõne meie noore käsi olla, aga ta viskab ikkagi enesekindlalt ära," selgitas Vene.