Ühtlasi on Avo Keel ka Pärnu meeskonna peatreener.Foto: Alar Truu
Võrkpall
11. oktoober 2017, 21:42

EDU! Avo Keelest sai Läti koondise peatreener (2)

Täna said punkti spekulatsioonid Läti koondmeeskonna uue peatreeneri osas, kui lõunanaabrid teatasid uue juhi nime. Kolme tõsise kandidaadi seast osutus väljavalituks Avo Keel, kirjutab volley.ee.

Selle aasta juunikuus andsid mitmed Läti koondislased, eesotsas võistkonna liidrite Hermans Egleskalnsi, Deniss Petrovsi ja Romans Saussiga, teada, et koondise juhtimises on vaja kiireid ja radikaalseid muutusi. Selle põhjuseks oli viimaste aastate paigalseis, kui Läti meeskond ei olnud Raimonds Vilde käe all, kes oli koondist juhtinud juba üle 10 aasta, kordagi EM-finaalturniirile jõudnud.

"Raske on leida motivatsiooni maksimumi andmiseks, kui seda ei tee peatreener. Iga ebaõnnestumise järel toob ta välja kogemuste puuduse, aga kas see käib ainult meie või ka peatreeneri enda kohta? ja seda olukorras, kus enamus koondislasi teevad kaasa tugevas välisliigas. Viimase 5-6 aasta jooksul ei ole toimunud mingit edasiminekut," rääkisid mängijad avalikus pöördumises. 

Suve lõpus jõudis meediasse, et Läti koondise peatreeneri kohale oli kolm kandidaati – Boriss Kolčins, Rainer Vassiljev ja Avo Keel. Täna toimunud Läti Võrkpalli Liidu juhatuse koosolekul otsustati valida kolmest kandidaadist viimatinimetatud Keel. 

"Lätil on tasemel mängijad saavutamaks häid tulemusi. Kolm aastat olen juhendanud vaid klubi ja tunnen nüüd, et olen valmis uueks väljakutseks," rääkis Keel Läti meediale.

Aastatel 2004-2014 juhendas Keel Eesti koondist.