Joel Embiid mängus Brooklyn Netsi vastu.Foto: Abbie Parr
Korvpall
12. oktoober 2017, 10:23

VIDEO | 150 miljoni dollari mees Joel Embiid näitas pika pausi järel NBA väljakutel võimu

Korvpalliliiga NBA üks populaarsemaid mängijaid Joel Embiid näitas ööl vastu tänast esimest korda pärast jaanuarikuud oma oskusi ning tõestas, et need pole kuskile kadunud.

Hooajaeelses matšis Brooklyn Netsi vastu viskas Philadelphia 76ersi tsenter 15 minuti jooksul koguni 22 punkti, võttis maha 7 lauapalli ja andis 3 resultatiivset söötu. Aktiivsust näitas ka fakt, et Kamerunis sündinud hiiglane teenis 18 vabaviset, millest tabas 14.

Selle nädala alguses sõlmis 218 cm pikkune Embiid Philadelphiaga viie aasta pikkuse ja 146,5 miljonit dollarit väärt lepingupikenduse.

Et keskmängija on varasemalt hädas olnud korduvate jalavigastustega, peab ta ta kogu summa välja teenimiseks mängima igal aastal teatud arvu kohtumisi ja minuteid. Kindlasti saab ta kätte pisut üle 80 miljoni, ülejäänu sõltub tervisest. Iga vigastus siiski loe - lepingus on ära märgitud, et tingimused lähevad käiku ainult siis, kui Embiidil tekib probleeme labajalgade või seljaga.

2014. aasta NBA draft'is kolmandana valitud Embiid jättis kaks esimest hooaega vigastuste tõttu suisa vahele. Mullu tegi ta kaasa 82 põhiturniiri mängust vaid 31 ja tema minutitel olid alati piirangud peal. Keskmiselt 25,4 minuti jooksul viskas ta 20,2 punkti, võttis 7,8 lauapalli ning blokeeris 2,5 vastaste viset.