Jalgpalli MMi võidukarikas.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
12. oktoober 2017, 16:56

Tohutu tung Venemaale: MMi piletitele esitati esimeses voorus 3,5 miljonit taotlust (2)

Rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA alustas 14. septembril tuleva aasta MMi mängude piletite müügiprotsessi ning täna keskpäeval lõppenud peaaegu kuuajalise perioodi jooksul esitati ligi 3,5 miljonit avaldust!

FIFA kodulehe teatel on täpne arv 3 496 204. MMi finaali soovib vaadata juba rohkem kui 300 000, avamängu umbes 150 000 huvilist. See tähendab, et kõigile ülejäänud mängudele on olemas juba keskmiselt 49 000 soovijat.

Tõsi, 70 protsenti taotlustest on esitanud venelased ise - võistlust korraldava riigi kodanikele on olemas ka ülejäänutest mitu korda odavamate piletite kategooria. Muu maailma turu odavaimad hinnad on 105 dollarit - alagrupimängude kolmanda kategooria kohtade piletitele. Väljastpoolt Venemaad on enim piletisoove esitatud Saksamaalt, Brasiiliast, Argentiinast, Mehhikost, Inglismaalt, USAst, Kolumbiast, Egiptusest, Hiinast ja Poolast.

Kui mõnele mängule esitati avaldusi rohkem kui on saada olevaid kohti, selguvad piletiomanikud juhuvaliku alusel - FIFA annab kõigile taotluse esitajale piletiostusoovi rahuldamisest või tagasilükkamisest teada novembri keskpaigaks. Siis läheb ka lahti müügi järgmine voor.

MMil osalevast 32 meeskonnast on selgunud juba 23. Need on peale korraldaja Venemaa veel Brasiilia, Iraan, Jaapan, Mehhiko, Belgia, Lõuna-Korea, Saudi Araabia, Saksamaa, Inglismaa, Hispaania, Nigeeria, Costa Rica, Poola, Egiptus, Island, Serbia, Prantsusmaa, Portugal, Panama, Uruguai, Kolumbia ja Argentiina.

Ülejäänud üheksast kohast neli selgub Euroopa play-off'is, Aafrikas on lahtised veel kolme alagrupi võitjad ning lisaks peetakse kaks maailmajagudevahelist play-off'i (Lõuna-Ameerika - Okeaania ehk Peruu - Uus-Meremaa ning CONCACAF - Aasia ehk Honduuras - Austraalia).