Eesti paarisaeuriline neljapaat.Foto: ESL
Sõudmine
13. oktoober 2017, 15:06

EOK premeerib pronksiseid sõudjaid enam kui 30 000 euroga

Eesti Olümpiakomitee maksab sõudmise maailmameistrivõistlustel pronksmedali võitnud Eesti paarisaerulise neljapaadi meeskonnale preemiaks 26 000 eurot ja treener Matti Killingile 6500 eurot.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa sõnul on sõudmine olnud Eesti tippspordi üheks veduriks juba pea kaks aastakümmet.

„Ala eestvedajate, sportlaste ja treenerite maksimaalne pühendumine, pikaaegne süstemaatiline ja professionaalne töö alaliidu ja klubide tasemel on toonud tulemuse, kus aastatel 2000 – 2017 on Eesti sõudjad võitnud kokku 23 täiskasvanute ja 19 noorte tiitlivõistluse medalit.

See on muljetavaldav saavutus. Olen veendunud, et nagu kõik eelmised medalivõidud on sõudmise arengule hoogu juurde lükanud, on samaväärne mõju ka sellel aastal võidetud MM´i medalil. Õnnitlen EOK poolt veelkord paarisaerulise neljapaadi pronksise meeskonna liikmeid Kaspar Taimsood, Tõnu Endreksoni, Allar Raja ja Kaur Kuslapit, treenerit Matti Killingit ja kõiki, kes selle saavutuse sünnile kaasa aitasid!“ lausus Sõõrumaa.

 Rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalipreemiad määratakse vastavalt 2013. aastal EOK täitevkomitee poolt kinnitatud korrale. Selle kohaselt makstakse maailmameistrivõistluste kuldmedali puhul preemiat 38 000 eurot, hõbemedali korral 19 000 eurot ning pronksmedali puhul 13 000 eurot. Medalivõitjate treenerite preemia on pool sportlasele makstavast summast. Võistkondliku medalivõidu puhul tava kohaselt preemiasumma kahekordistatakse ning jagatakse medalistide vahel.

EOK maksab sportlaste ja treenerite preemiatelt lisaks 8125 eurot riigimakse, kokku kulub preemiatele 40 625 eurot. Väljamaksmisele kuuluvad preemiarahad eraldab EOK taotlusel kultuuriministeerium.