Georg Gross Saaremaa ralli autasustamise eel.Foto: Kaarel Täll
Auto-Moto uudised
14. oktoober 2017, 20:30

Georg Gross: kui ralli lähemale hakkas jõudma, mõtlesin tõsiselt: milleks mul seda vaja on? Nüüd tean! (7)

Tänavu autoralli Eesti meistriks kroonitud Georg Gross kindlustas üldvõidu juba enne Saaremaa rallit ja hooaja viimasel etapil ise rooli taha ei istunudki. Gross tegi võidusõidu edukalt kaasa hoopis Ott Tänaku kõrvalistmel ning temast sai läbi aegade teine mees, kes on Saaremaal võitnud nii piloodi kui kaardilugejana.

Kaardilugejaks kehastumise idee sai välja hõigatud juba mõnda aega tagasi, kuid Gross tunnistas, et paar päeva enne rallit hakkas hirm naha vahele tulema. Asjale lisas vürtsi ka ilmataat, kes rallimehi peaaegu lakkamatu vihmasajuga kostitas.

„Mitte ainult ilm ei tekitanud kahtlusi. Kui ralli lähemale hakkas jõudma, mõtlesin tõsiselt: milleks mul seda tegelikult vaja on? Ma tõesti ei teadnud. Nüüd tean! See oli mul enda proovilepanekuks väga huvitav kogemus. Kas ma suudan või ei suuda?" rääkis Gross Õhtulehele.

"Nägin kõvasti vaeva ja tegin palju kuiva trenni. Üritasin lihtsalt anda endast parimat, et me häbisse ei jääks. Tagantjärgi võib öelda, et kõik läks hästi. Samas tunnistan, et võtsime riski.“

Ilmselt on päris hea tunne, kui MM-sarja teine piloot sind viimase kahe päeva jooksul korduvalt kiitnud on? „Loomulikult!“ oli Gross meelitatud.  

„Emotsionaalselt oli see väga lahe kogemus. Lisaks õppisin Oti kõrvalt palju asju. Tingimused olid nii keerulised, et ma poleks sõitjana suutnud kuskilt otsast temaga ligilähedast tempot arendada. Kuiva ilmaga oleks ehk mõni võrdlusmoment rohkem olnud, aga siin oli täiesti teine level."

Lisaks ütles Gross, et rohkem teda kaardilugeja ametis ei näe ja järgmisel aastal kihutab ta Fordi WRC auto roolis taas Eesti meistrivõistlustel.