Foto: Robin Roots
Galeriid
15. oktoober 2017, 21:10

GALERII | IRL-i pidu Tallinnas: kas tulemused lubavad tähistada? (9)

Isamaa ja Res Publica Liit peab Tallinnas oma valimispidu Vabaduse väljaku servas asuvas kohvikus Wabadus. 

Linnapeakandidaat Raivo Aeg jõudis peostaapi kella 21 paiku. Kohal on ka teised valimiste suurnimed nagu Reinsalu, Ladõnskaja, Sester, Nutt, Luik jt. 

Kuigi e-tulemused on käes ja näha on teatavat rahulolu IRL-i liikmete nägudes, siis rõõmustamiseks veel põhjust pole.

"Ootame tulmused ära," ütles Reinsalu Õhtulehele. Põhiküsimus on selles, kas IRL jõuab Tallinnas volikokku. Uskudes ühe teise IRL-i liikme sõnu, siis IRL on kätte saanud pool oma häältesaagist, sedelitest rohkemat ei oodata. "Nii ja naa," kommenteeris üks IRL-i liige valimispeol sedelite panust.

Raivo Aeg pidas kõne erakonnakaaslastele, kus ütles: "Närveerimiseks põhjust ei ole. Kõik, mis võimalik, sai tehtud." 

IRL-i peolt astusid läbi ka Taavi Aas ja Jüri Ratas!

"Viisakas on käia konkurente tervitamas. Debati aeg on läbi ja valijad ootavad, et tehtaks võimalikult palju koostööd," ütles Taavi Aas ja lisas, et ei välista koostööd ühegi poliitjõuga. 

Jüri Ratas: "Ma tulin soovima ilusat pidu IRL-ile. Me oleme nendega teinud viimased 11 kuud väga hästi koostood üle Eesti." Ratas tuli enda sõnul soovima kõige siiramat edu ning ta loodab, et IRL jääb siiski veele püsima ega kao nende valimistega poliitmaastikult.

Foto: Robin Roots
Foto: Robin Roots

Kuigi valmistulemused pole selgunud, on õhkkond IRL-is pool tundi enne südaööd selline, et pidu on läbi. Ka kook on nüüdseks söödud.

IRL-i peolised kaovad tasapidi. Kuigi soolast toitu enam Wabaduse kohvikus ei saa, siis käiakse magusaid koogitükke ostmas.

Foto: Robin Roots