KOHTUS: Edmond Otang Ebotile esitati kahtlustus kelmuste ja arvutikelmuste toimepanemises

Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
16. oktoober 2017, 17:41

Kamerunist pärit Edmond kohtu ees: kas teda ootab Eestist väljasaatmine? (141)

Integreerumise eduloona esitletud kamerunlane astus täna kohtu ette süüdistatuna kelmustes. Nüüd ootab meest ees Eesti riigist väljasaatmine ühes riiki sisenemise keeluga.

Esmaspäeval astus Harju maakohtu ette kokkuleppemenetluses Kameruni kodanik Edmond Otang Ebot, kellele on esitatud kahtlustus kelmuste ja arvutikelmuste toimepanemises. Süüdistuse kohaselt on mees korduvalt tellinud e-poodidest kaupu, kasutades teise inimese andmeid. Lisaks süüdistatakse meest mobiiltelefoni omastamises ning selles, et ta pakkus veebilehe kaudu müügiks kosmeetikatooteid, omamata kavatsust tegelikult kellelegi kaupa müüa.

Edmond, kes asus neli aastat tagasi Tallinna tehnikaülikooli välistudengina õppima, on esimese hoiatava kogemuse kokkupuutes Eesti kohtuvõimuga saanud tänavu aasta märtsikuus. Siis tunnistati ta Harju maakohtus süüdi rahvusvahelise juhiloa võltsimises ja kasutamises, mille eest teda karistati 450 euroga.

Istungil nõudis prokurör aga noormehele tema tegude eest liitkaristuseks ühe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust, millest kohesele kandmisele kuuluks kaks kuud ja kümme päeva. Kuna mees viibis vahi all augustikuust saati, siis saab tema karistus reedel kantud ning ta pääseb vabadusse.

Lisaks põhikaristusele nõudis prokurör lisakaristuse kohaldamist: saata noormees Eestist välja koos riiki sissesõidukeeluga kaheks aastaks, mida hakatakse arvestama alates süüdistatava faktilisest väljasaatmisest Eestist.

Samuti tuleb Edmondil aasta jooksul tasuda kohtukulud ning kompenseerida kannatanutele tekitatud rahaline kahju. Milliseks noormehe karistus osutub, selgub teisipäeval, kui kohtunik otsuse välja kuulutab.