Sami Jauhojärvi.Foto: KAI PFAFFENBACH
Talisport
17. oktoober 2017, 11:45

TOHOH! Soomlasest suusatamise olümpiavõitja tahtis enesetappu sooritada

2014. aasta Sotši olümpiamängude paarisprindi kuldmedalist Sami Jauhojärvi tunnistas, et mõtles aastaid tagasi enesetapule. 

"See polnud lihtne aeg," meenutab Jauhojärvi Soome meedias 2014. aasta sügist, kui tal suitsiidimõtted tekkisid. Nimelt ei toimud talle määratud astmaravimid nii nagu pidanuks. 

"Need ravimid lihtsalt ei teinud minu kehaga koostööd," ütleb ta. "Olin kogu aeg väga väsinud. Pulss oli pidevalt väga kõrge, isegi magades. Suutsin uinuda vaid unerohu abil." 

Kannatused viisidki Soome suusatähe selleni, et ta oli valmis oma elu kallale kippuma. "Raske öelda kui tõsiselt, aga kindlasti käisid enesetapu mõtted peast läbi," kinnitab Jauhojärvi. 

Olukord paranes alles siis, kui ta lõpetas ravimite tarvitamise. Kaks päeva hiljem olid mõtted taas selged. Endine suusataja võtab juhtunut õpetliku kogemusena ning näeb elu sellest asjast tunduvalt positiivsemana. 

Mullu sportlaskarjääri lõpetanud 36aastase Jauhojärvi tippsaavutuseks jäi Šotsi olümpiamängude kuldmedal paarisprindis koos Iivo Niskaneniga. Lisaks on tal auhinnakapis kolm MMi pronksi.