Foto: Stanislav Moškov
Eesti uudised
17. oktoober 2017, 12:01

Uudist täiendatud!

Streik Rakvere lihatööstuse tapamajas: kolm streikijat lasti lahti ja kohale kutsuti politsei (141)

Pea pooled Rakvere lihatööstuse tapamaja 64 töötajast alustasid täna tööstreiki, mis juhatuse sõnul on vastuolus seadusega. Streigi järelmina vallandas juhtkond kolm streikijat ning kohale kutsuti politsei.

HKScan Estonia juhatuse esimehe Anne Mere sõnul on 27 töötaja alustatud streik vastuolus töölepingu seadusega, mille kohaselt rikub töötaja seadust kui keeldub täitmast oma tööülesandeid ja töölepingust tulenevaid kohustusi.

Väidetavalt puudutab streik madalaid palku ja töötingimusi.

„Iga-aastaselt vaatame ettevõttes üle vastavalt üleriigilistele palgauuringutele töötajate palgad, muude hüvede paketi ning investeerime töökeskkonna parendamisse. Mul on väga kahju, et vaatamata sellele ning eelnevatele läbirääkimistele on Rakvere lihatööstuse tapamaja 64-st töötajast 27 töötajat otsustanud korraldada ebaseadusliku tööseisaku. Tapamaja töötab täna osalise koormusega ning seetõttu ei mõjuta tööseisak oluliselt teiste osakondade tööd. Teeme endast kõik oleneva, et olukord võimalikult kiiresti lahendada ja et tapamaja tavapärane töö saaks jätkuda,“ sõnas Mere meediale saadetud kommentaaris.

Täna pärastlõunal kella veerand viie ajal aga kutsuti Rakvere lihatööstuse streikijatele politsei, kui töötajad hakkasid juhtkonna otsuste peale kolm inimest vallandada küsimusi esitama ning keeldusid lahkumast, kirjutas Delfi Ärileht.

Ärilehele saabunud anonüümse vihje kohaselt ei toimunud ettevõttes terve päeva jooksul mingeid läbirääkimisi ning kui tööpäev läbi sai, vallandati kolm streikijat, mida kinnitas ka HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere, kes täpsemalt põhjuseid ei saanud kommenteerida. „Politsei kutsuti, sest töötajad keeldusid töökohalt lahkumast. Tekkis sõnelusi ja turvamehed otsustasid politseiga kontakteeruda,“ selgitas Mere.

Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Kralli sõnul kutsuti politsei tõepoolest Rakvere lihakombinaati turvalisust tagama, kuid kohapeal vägivaldset tegevust ei tuvastatud, ühtegi menetlust ei algatatud ning kedagi kaasa ei viidud."