Raivo AegFoto: Robin Roots
Eesti uudised
17. oktoober 2017, 19:07

Taavi Aas: endine politsei peadirektor ja kapo peadirektor Aeg pöördugu õiguskaitseorganite poole, kui on konkreetseid süüdistusi!

Raivo Aeg: IRL ei asu Tallinnas Keskerakonnaga läbirääkimistesse (41)

Kohalike omavalitsuste valimistel Tallinnas valimiskünnise ületanud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna linnapea kandidaat Raivo Aeg teatas, et IRL ei pea võimalikuks ega vajalikuks asuda Tallinnas Keskerakonnaga läbirääkimistesse.

„Me ei pea võimalikuks teha Tallinnas koostööd erakonnaga, kes sallib Eesti pealinnas korruptsiooni ja maksumaksja raha raiskamist. Keskerakond pole siiamaani hukka mõistnud Tallinna valitsemises toimunud raiskamist ja hämaraid tehinguid,“ ütles Aeg. „Eeltoodust lähtuvalt leiame, et IRL ei pea võimalikuks, ega ka vajalikuks asuda Tallinnas Keskerakonnaga läbirääkimistesse.“

Keskerakonna Tallinna linnapea kandidaadi Taavi Aasa sõnul on Raivo Aegi põhjendus korruptsiooni sallimise osas otsitud vabandus ning valijad peaksid küsima, miks keeldub IRL oma valimisprogrammi täitmise võimalust pealinnas isegi arutamast.

Taavi Aas Foto: Robin Roots

„Kui on konkreetseid ettepanekuid linnajuhtimise parandamiseks, siis saab seda teha linna juhtides, kuid selle üle ei soovi IRL isegi arutada mitte, mis on pehmelt öeldes kummaline,“ kommenteeris Aas ja soovitas Raivo Aegil pöörduda õiguskaitseorganite poole, kui on olemas konkreetseid süüdistusi. „Aastast 2005 politsei peadirektori ja hiljem kaitsepolitsei peadirektori ametit pidanud Aegi suust on eriti kummastav kuulda jutust korruptsioonist pealinnas,“ sõnas Aas ning lisas, et korruptsioon on igal juhul taunitav, kuid ei ole pealinnas kindlasti põhiküsimus. „Seda leidsid 15. oktoobril pealinlased ja ilmselgelt oma varasemal tööpostil ka Raivo Aeg,“ rõhutas Aas.