Ott Tänak (paremal).Foto: Alar Truu
WRC
18. oktoober 2017, 09:14

AMETLIK: Ott Tänak lahkub M-Spordist! (34)

M-Sport väljastas äsja pressiteate, milles kinnitab, et Eesti parim rallipiloot Ott Tänak lahkub hooaja lõpus tiimist. Tänaku karjäär jätkub Toyotas.

"Tiim jätab Oti ja Martiniga raske südamega hüvasti," lausus tiimi boss Malcolm Wilson. "Nad mängisid meie tänavuses edus väga olulist rolli. Pole kahtlust, et ma pole ühtegi teise pilooti nii palju uskunud ega võimalusi andnud, kuid tajusin algusest peale tema potentsiaali.

Ta on alati olnud kiire. Selles polnud kahtlust juba siis, kui ta esimest korda mu tähelepanu püüdis (aastal 2009 - M.T.). Viimastel aastatel on ta arenenud terviklikuks sõitjaks - rallide võitjaks ja tiitlipretendendiks.

Pole lihtne öelda head aega, aga Otil on aeg uusi karjamaid avastada. Soovime nii talle kui Martinile tulevikuks kõike kõige paremat. Seniks aga ootavad meid kaks väga tähtsat rallit ja olen kindel, et Ott ja Martin annavad endast kõik, et lõpetada M-Spordi aeg kõrgustes."

Eestlase karjäär jätkub uuel aastal Toyota meeskonnas koos soomlaste Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvalaga. Kusjuures Tänak lõi tiimiga käed kaheks aastaks.

"Oleme väga rahul, et Oti endale saime. Oleme tal juba mõnda aega silma peal hoidnud," lausus Toyota boss Tommi Mäkinen oma tiimi kodulehele. "Ta on suurepärane segu noorusest ja kogemusest koos õige suhtumisega. Seega sobib ta meie tiimi kui valatult.

Ott on sarnaselt Yaris WRC-le ületanud tänavu kõiki ootusi, seega olen kindel, et tema ja auto koostöö tuleb edukas igal pinnasel."

Tänak kuulus vahelduva eduga M-Sporti alates aastast 2011.